coachu13 19.11.2023 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2023 Cześć, Wydaje mi się, że mam problem z przepływem cieczy w kilku pętlach w podłogówce.Zawory regulacyjne na powrocie są otwarte na max.Ale rotamatery na zasilaniu mimo ich odkręcania cały czas pokazują na 0-owy przepływ.Rury na powrocie w tych kilku problematycznych liniach także są zimne.Co może być przyczyną ?Wprawdzie odpowietrzałem też na listwach i tam już powietrze nie leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siinski 19.11.2023 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2023 Zakręć wszystkie pętle na których masz przepływy i zobacz czy wtedy przepływy nie ruszą na tych zerowych.Jeżeli ruszą to przepływ jest. Pompę obiegową ustaw na max wydatek i sprawdź czy się coś nie zmieniło.Jeżeli po odkręceniu z powrotem wszystkich sytuacja się nie zmieni to zrób to. Na rotametrach poniżej rurek ze wskaźnikiem masz taką plastikową osłonę . Weź wyciągnij ją do góry i masz tam pod nią nakrętkę regulacyjną .Poluzuj ją delikatnie i zobacz na wskaźniku czy przepływ nie ruszył.Jeżeli ruszył , nic nie cieknie nasuwasz plastikową osłonkę i robisz tak w kolejnych. A tak szczerze to regulację tą powinien zrobić Tobie hydraulik który montował podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 19.11.2023 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2023 Ja właśnie nie mam takiej osłony na rotametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 20.11.2023 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2023 Zastanawiam się czy to możliwe, że rotametry z jakiegoś względu się zatkały i dlatego brak przepływu ?Spotkał się ktoś z taką sytuacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 23.11.2023 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 23.11.2023 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 wklej zdjęcie tego czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.11.2023 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 Odpowietrz porządnie pętle te które nie grzeją i nie na belce rozdzielacza tylko za pomocą odpowiedniego sprzętu lub techniki, przelanie wodą z kranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 27.12.2023 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Temat rozwiązany.Manometry, które mam sterowane elektrycznie na siłowniku i sprężynie "zakamieniały" na pozycji zamkniętej i nawet po otwarciu "nie otwierały się".Wpadłem na to dopiero jak odpowietrzałem linia po linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 27.12.2023 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2023 Zastanawiam się czy to możliwe, że rotametry z jakiegoś względu się zatkały i dlatego brak przepływu ? Spotkał się ktoś z taką sytuacją ? Rotametry raczej nie ale te zawory zamykające one nie służą do regulacji tylko zamykania otwierania i w nich szukałbym problemu jednym słowem odkręć do oporu aż zejdzie ci ten kapsel i pokaże się taki metalowy cypelek często się zdarza że on zamiast wyjść zostaje wciśnięty i wystarczy go leciutko kleszczami złapać i wyciągnąć trochę poruszać i powinno być git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 28.12.2023 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Tak jak napisałem, temat został rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts