Farfet 19.11.2023 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2023 Potrzebuje rady odnośnie agregatu prądotwórczego na budowę domu system gospodarczy. Budowa minimum 10 Lat ze względu ze nie opłaca się płacić za sam licznik i taryfę budowalną taniej wyjdzie kupić agregat prądotwórczy. Przeznaczona kwota okolice 3 tyś. chyba ze się będzie opłacało dołożyć do całkowitej kwoty 4 tyś.Przeznaczanie ; wiertarka, szlifierka mała, szlifierka dużą , czajnik na wodę i spawareczkę małą Myślę o agregacie Moc znamionowa2.2KW -3 KW. Myślę ze wystarczy na takie prace sporadyczne.Chciałbym by był mało awaryjny i lekki ze względu ze sam będę działał a agregat który waży 40-50 kg mogę z samochodu sam nie wyciągnąć. Zastanawiam się nad;Majster Polska 2500 WMaxpeedingrods 3300 WFogo 2500 W(Podobno na bazie Honda tylko czy 2.2kw wystarczy? ) Za każdą rade będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 08.01.2024 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia W tym przedziale cenowym sprawdź markę Hecht oraz Tresnar. Agregaty Hecht 3kW sprzedawały się swego czasu jak szalone, właśnie na budowy itd. 3 lata temu kosztował jakieś 1,7k pln, więc myślę, że teraz za około 2,5k już taki dostaniesz. Tresnar jest na pewno ciut droższy, jednak posiada wszystkie stabilizatory napięcia itd, itp, także po zakończeniu budowy będziesz miał fajny sprzęt do awaryjnego zasilania domu w razie braku prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts