KrecikBerecik 22.11.2023 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Dzień dobry,w mieszkaniu do tej pory były panele położone panele na stary parkiet- który został oddany wraz z budynkiem. Plan był aby wyrzucić panele, wyrzucić klepkę- wyrównać podłogę wylewką samopoziomującą i na to deska warstwowa pływająca.W planie zapomniałem o subicie- teraz wiem, że to trzeba usunąć. Ale pojawił się duży problem- wylewka pod klepką jest w okropnym stanie, pomijając że różnica poziomów to nawet 3cm to w wielu miejscach pokruszona aż do "siatki z listewek", duże dziury niektóre na 4cm, pęknięcia i prawie cała podłoga dzwoni jak odparzony tynk, pokruszona dylatacja przy ścienie frontowej.Mieszkanie na parterze, piwnica nieogrzewana. Budynek wydaje się rama H, w mieszkaniu są dwie belki po środku, niektóre ściany są jakby puste w środku- strop z płyt- widoczne łączenia 5 na 4,5metrów sufitu.Co najlepiej lub najłatwiej z tym zrobić- skuć? Kucie się pojawiło jako pomysł w związku z subitem- podczas zdzierania tego większość wylewki i tak się rozsypie.Czy to zakryć jak jest płytą osb? Nie mam pojęcia. [ATTACH=CONFIG]467067[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467068[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467069[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467070[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 22.11.2023 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) jeśli chcesz mieć szybko, sprawnie i bezstresowo, zalej to jastrychem samopoziomującym np. SAM 200. Dobrze się rozprowadza i jest mocny. Edytowane 22 Listopada 2023 przez dbx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts