kgadzina 04.09.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Kolej na mnie chociaż przysiągłbym, ze już tu się wpisywałem jakiś czas temu. No ale jeżeli nie ma potym śladu to zrobie to jeszcze raz.Buduję w Krakowie, ale na obrzeżu miasta prawie pośrodku Starego i Nowego Bieżanowa. Domek z poddaszem, bez piwnic za to z garażem i balkonem. Żałuję że tak późno znalazłem się na forum Muratora, ale już trudno. Dom ma ok. 145 m2 powierzchni netto, a użytkowej wg projektu jakieś 120 m2. Nigdy tego nie mierzyłem, sądzę jednak, że się zgadza. W chwili obecnej mieszkamy (żona, 10-letni Kuba, 1,5-roczny Wojtek i ja) na wykończonym w 99% parterze, a podasze wyposażone we wszystkie intalacje, wytynkowane, z gładziami na ścianach i wylewkami na wełnie mineralnej czeka na ocieplenie, regipsy na sufitach i skosach oraz malowanie i podłogi. No i łazienka do wyflizowania i urządzenia. POnieważ wyszliśmy z bloku z mieszkania 48 m2 więc parter, który jest blisko 2 x większy na razie nam wystarcza. Chcę jednak przed zimą zrobić całe ocieplenie i zobaczymy ile zdążę. Trochę doświadczenia już zebrałem, dlatego chętnie wypowiem się na forum w razie problemów innych uczestników budujących. Pozdrowienia dla Majki i całego grona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.03.2003 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Czas płynie. Wojtek skończył niedawno 2 latka. A ja mogę zaprosić do albumu na mojej www. Tu poniżej (kliknąć w domek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 15.03.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Qrcze, nie wiem czy powinnam wpisywać się w tym miejscu? Sympatyczno Kgadzino, wybacz, jesli zasmiecam, lecz chciałabym zadać Ci pytanie. Ile płaciłes za ar ziemi? Może bardziej taktownie ile kosztuje ar ziemi w tej części Krakowa? Serdeczności Stronkę oglądałam kilkakrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota619 23.03.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Jesli mogę dołączyć się do pytania... Być może będziemy sąsiadami, bo ja planuję budowę w Starym Bieżanowie właśnie Na wiosnę (o kurcze, to chyba już)zamierzam zacząć rozglądac się za działką. Wiadomo: ładną, cichą, uzbrojona i tanią............ Twoja działka wygląda przepięknie (domek zreszta też super), czy mógłbyś zdradzić gdzie w Bieżanowie jest tak sielsko? Jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko ujawnianiu się na forum . Ja mam bardzo skonkretyzowane marzenia co do lokalizacji, ale boję się, że w miejscu, o ktorym myśle nie będzie mi łatwo znaleźć coś na swoją kieszeń... pozdrawiam ciepło dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 25.03.2003 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Gajko - przepraszam za długie milczenie - po prostu zapomniałem sprawdzać własny wątek. Jakoś strasznie cicho na nim było - no i stąd brak reakcji na Twój post. Ale już sie poprawiam:smile: Przeczytałem własnie Twój post na grupie krakowskiej, poszukałem po prywatnych wiadomościach (to chyba zdecydowanie najlepszy sposób żeby mnie "złapać" - chociaz zostaje jeszcze e-mail) no i znalazłem coś tutaj.Przechodząc do rzeczy:Otóż nasza działka była najtańsza z możliwych - dostała ją moja żona od babci. Grosze za notariusza - oto wszelkie koszty. Natomiast jeśli chodzi o ceny działek w tej okolicy to oczywiscie w zalezności od położenia i uzbrojenia wahają się od ok. 8 tys. do 12 tys. złotych za ar. U nas był pewien kłopot z uzbrojeniem, ale dzięki dobrej woli teściów mamyy wodę, prąd i telefon, a będzie też kanalizacja (na razie szambo - niestety). Gaz mamy z podziemnego zbiornika i uzywamy go wyłącznie do ogrzewania domu. Kuchnia jest z płytą ceramiczną i to naprawdę świetne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 25.03.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Dzięki Kgadzino. Mieszkasz w swietnym miejscu Dwa lata temu jakos nie trafilismy na działkę za 8 tys, chciano więcej W Niepołomicach były wówczas juz działki po 6-8 tys. za ar. Jednak likwidacja ulg obnizyła cenę, tak przynajmniej mi sie wydaje. Pozdrawiam i duzo szcześcia w tym uroczym domku i miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 31.03.2003 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Dzięki Gajeczko za życzenia. A wy na którym końcu Niepołomic walczycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 30.05.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Ot przemyślna bestia ta kgadzina, żona z działką w pięknym miejscu MU się trafiła..., a ja myślałem, że tylko ze mnie taki szcęściarz... Ładny domek, mam nadzieję, że sam będę mógł pochwalić się swoją stroną WWW, gdzieś na jesieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts