lilu 11.01.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witam wszystkich,Jestem w temacie budowy(rozbudowy) zielona jak trawka na wiosnę. Mamy zamiaer rozbudować nasze mieszkanie w parterowym budynku stawiając na nim piętro z poddaszem użytkowy. Złożylismy wniosek o warunki zabudowy i .... czytam Was, czytam, oczy robią mi się coraz większe, większość z Was juz przy tym pierwszym kroku miałą przeboje z terminami. Czy jest jakiś ustawowy termin, w którym UG musi (powinien) wydać takie warunki i czy fakt, że nie budujemy nowego domu tylko rozbudowujemy istniejące, funkcjonujace mieszkanie, bo przecież nie ma nowych przyłączy, dróg, co z tymi mapami, ja tez potrzebuję mapy od geodety, czy tylko kopie mapy zasadniczej?Mam tyle pytań, że nie skończyłabym pisać dzisiaj, na razie te , ale pewnie nie znikne z tego forum prędko, tak mi się tu spodobało.Pomózcie początkujące, całkiem nieświadomej tego co ja czeka forumowiczce.Pozdro.lilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 12.01.2005 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 12.01.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 no chyba ze jest robiony plan... wtedy sie wstrzymają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 prostuję informacje od wcześniejszych uczestników tej dyskusji: urząd ma ustawowo 65 dni na wydanie decyzji; za każdy dzień zwłoki powyżej tego terminu jest zobowiązany płacić kary, ale niestety nie na rzecz inwestora. Taka jest teoria, z praktyką bywa różnie: czasem warunki można otrzymać wcześniej a czasem - w zależności od tego, jaki jest "przerób" danego urzędu - znacznie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 lilu,pamiętaj, że będziesz potrzebowała ekspertyzy stanu konstrukcji budynku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 12.01.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.01.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Taaak.Urząd ma nieskończony repertuar wykrętów od załatwienia sprawy w terminie.Sama droga pocztowa - powiadamianie stron - zajmuje mojemu np. urzędowi 2 m-ce. Masz kilka wariantów:1. Super optymistyczny - 2 m-ce (urząd błyskiem przygotowuje decyzję, rozsyła do stron, uzgadnia na mieście)2. Średni krajowy - 5 m-cy (urząd pracuje skrupulatnie i po kolei.)3. Hamulcowy - 12 m-cy (urząd tworzy Plan i korzystając z przepisu zawiesza postępowanie)4. Pesymistyczny - 2 lata lub dłużej (przeczytaj tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts