ferdii 27.11.2023 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Dzień Dobry, mam okna Veka, próbuję zwiększyć docisk skrzydła do ramy, bo nieco mi wieje, jednak jest tam dosyć nietypowa rolka bez żadnych oznaczeń czy nacięć i nie wiem czy właściwie to idzie ustawić na docisk zimowy. Link do fotki: https://ibb.co/GJ811Mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.11.2023 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 To tylko okno z profili veka, producent nieznany. Okucie Sigenia. Siłę docisku reguluje się płaskim kluczem (widać pod rolką sześciokąt). Trudniej niż u innych, bo tak na prawdę nie jest to regulacja zima/lato, a stosuje się ją w miarę potrzeby. Jeśli wieje - trzeba zlokalizować przyczynę i postarać się ją usunąć. Być może regulacja docisku pomoże, ale to się zostawia na koniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts