Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wam ukradli z budowy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety musze dolaczyc do tego watku.

Na poczatku kwietnia wlamali nam sie do blaszaka na dzialce i ukradli nam dwa komplety opon do samochow a juz w poniedzialek mielismy zmienic zimowe i orginalne kapsle na kola. Nie bardzo rzeczy zwiazane z budowa ale zabrali i nie milo nam bylo... Przy okazji przecieli nam siatke co by im ciezko nie bylo... :(

wczoraj zamowielem alarm do domu taki typowy budowlany

koszt instalacji 500 zl ( instalacja jest przewidziana na gotowo po wylbudowaniu ) do tego panel 400 zl ( mozna zrobic bez panela na zasadzie wlacz lub wylacz gdzies sprytnie schowane ) zamocowany tymczasowo na desce do tego dwie czujki na glownych korytarzach na podczerwien kazda po 100 zl i dwie syreny po jednej na kazdej stronie domu razem zsumujcie sobie mysle ze warto wydac do tego podlaczam starom komurke z modemem gps i jak ktos wejdzie do domu lub tam gdzie zamontowales czuje syreny wyja na zew nawet jak odlaczom zasilanie i dostajesz tel na kom. ze jest wlamanie i bierzecie paly i jedziecie albo kto chce placic jesszcze troszke podlacza to do securitas i oni paluja gosci

polecam bo jak ktos ma juz instalacje wie ze koszt 1500 zl jest niczym w porownaniu z kosztami jakimi sie poniesie jak na m rury gwizdna czy kable czy nie daj Boze piec lub ccala kotlownie !!!

Co o tym myslicie oprocz tego mam jeszcze dwa owczarki niemieckie jako dodatek ale jest problem bo jak grzmi to ich nie ma poprostiu sie chowaja

pozdrawoam wszystkich nie dajcie sie tym pie........nym zlodziejom.

U mnie zwineli wczoraj pile spalinowa makite która kupilem 2 dni temu co dziwne wiecej nic nie zginelo choc mialem wiele cennych zeczy. Najgorsze jest to ze wiedzieli gdzie ta pile znalezc. W domu spi pies wiec nikt obcy tego nie mógl mi zrobic, tylko ktos kto psa znał. Jak rano przyjechalem na dzialke zastalem pijana ekipe budowlana. Wywalilem ich z budowy(nie tylko wywalilem ich za to ze byli pijani, ale za to ze mnie o tym wlamaniu nie powiadomili ani nie powiadomili policji)!!! Podejrzewam ze to włamanie to ich sprawa!!! Wiec przestrzegam wszystkich zeby uwazali na ludzi którzy buduja wam domy. Jak zlecilem im budowe domu szef tej ekipy wydawal sie czlowiekiem bardzo odpowiedzilnym i konkretnym mialem do niego zaufanie. Ale po tym co wczoraj zobaczylem widze ze sie pomylilem i to bardzo!!! Policja mi powiedziala nawet ze firmy budowlane maja powiazanie ze zlodzijemi i sami mówia im czy jest cos cennego. W koncu taka ekipa po kilku tygodniach juz wie dobrze co i jak zwiad maja juz zrobiony dokladnie. Dlatego nie ufajcie robotnikom a szczególnie tym którzy wzbudzja wasze najwieksze zaufanie, bo okradaj wlasnie ludzie tacy kótrzy na poczatku chca wzbudzic zaufanie. Pozdrawiam uwarzajcie na swoje budowy.

mojemu ojcu z budowy ukradli hydrofor (jeszcze nie był zamontowany) i taką fajną maszynę do obróbki drzewa (Dyma8 czy jakoś tak).

Mi z budowy rąbnęli 2 telefony komórkowe i trochę kasy - gdy pracowaliśmy, wszyscy akurat byli przez 5 minut na piętrze.

Żule mają nowy system na kradzieże - wchodzą na budowę, niby pytają czy jest jakaś praca dla nich i wychodzą. Jak ich nikt w porę nie dostrzeże, to zabierają co jest pod ręką i w nogi.

U mnie jak na razie niewiele rzeczy "dostało nogi" - właściwie doliczyłem się tylko:

- braku kilku taczek piasku do murowania - pewnego dnia "ubyło" z kupki nie z tej strony, z której piasek był ładowany do betoniarki - tylko dlatego się doliczyłem

- pewnego dnia zauważyłem też, że ktoś potrzebował... kilka starych betonowych płytek chodnikowych :o (które 'zdobyłem' przy wymianie chodnika na ulicy, gdzie obecnie mieszkam).

Działka nie ogrodzona, ale wszystko co można chowam do "pancernej" budy (bywała na różnych budowach, i podobno jeszcze nikomu nie udało się do niej włamać, ale może lepiej nie wywoływać wilka z lasu).

Mam tylko obawy, co zrobić z oknami dachowymi żeby nie zniknęły, bo jak się już zdążyłem zorientować czytając ten wątek, nawet same ramy zabierają.

Mam tylko obawy, co zrobić z oknami dachowymi żeby nie zniknęły, bo jak się już zdążyłem zorientować czytając ten wątek, nawet same ramy zabierają.

Pasco - zabierają, zabierają (u mnie 9 okien - opis kilka stron wcześniej) i po 2 tygodniach sprawę na policji umarzają...

Oprócz tego zginęło u nas na budowie przy wykończeniówce:

- buty wiązane, nowe w kartonie

- sterownik pokojowy do kotła

A że w tym czasie przewinęło się z 6 ekip, więc nie wiemy kto to zwinął - chociaż podejrzewamy. Ale to zbyt mało.

Mi buchneli świeżo posadzone i pielęgnowane przez synka jałowce :evil:

włamali się do skrzynek elektrycznych. Ukradli mi i sasiadce korki porcelanowe i próbowali przeciac nożem kabel zasilajacy ( chyba chcieli w ten sposób wyłączyć alarm :o ) musiało ich porządnie trzepnąć bo zostawili stopiony nóż zatopiony w kablu.

szukamy teraz okolicznego menela z zabandażowaną łapą,żeby mu jeszcze doprawic!!!

Mi buchneli świeżo posadzone i pielęgnowane przez synka jałowce :evil:

włamali się do skrzynek elektrycznych. Ukradli mi i sasiadce korki porcelanowe i próbowali przeciac nożem kabel zasilajacy ( chyba chcieli w ten sposób wyłączyć alarm :o ) musiało ich porządnie trzepnąć bo zostawili stopiony nóż zatopiony w kablu.

szukamy teraz okolicznego menela z zabandażowaną łapą,żeby mu jeszcze doprawic!!!

Witam !!!

O Booooooooooooooooże ,ale imbecyle ci się trafili

:lol: :lol: :lol: wiedziałem że są głupi złodzieje ,ale że aż tacy to się nie spodziewałem .

pozdro D.RZ