Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wam ukradli z budowy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

a jak rozwiazujecie sprawe przy montazu kotlowni ktos wstawia piec caly osprzet elektycke za czesto kilkadziesiat tysiecy zzotych i co spi na budowie czy ma ktos jakies rozwiazanie bo ja wlasnie to organizuje i nie wiem jak to zrobic bo przecierz piec zostaje a inni robotnicy sie zmieniaja wychodza inne firmy przychodza i co piecyk sobie stoi albo i nie ktoregos pieknego popoludnia . Jakie propozycje zabezpiecznie takich zeczy macie dla ludzi ktorzy wlasnie taki problem przerabiaja

pozdrawiam

Ja mam stalowe drzwi i zamek w drzwiach kotłowni, ale cały czas była otwarta. Pewnie jestem łatwowierny, ale zatrudniając ekipę (zawsze z polecenia) nie zakładam, że to potencjalni złodzieje i grubsi przekręciarze (drobiazgi oczywieście zawsze mogą się zdarzyć, jakieś "omyłkowo" zabrane narzędzia itp. , inaczej nie mógłbym ich zatrudnić. Tak samo mogliby wywieźć mi np. bramę garażową albo oszukiwać na materiałach. W sumie tych ekip na etapie wykończeniówki nie przewinęło się tak wiele, najgorzej jak kilka grup pracuje jednocześnie, wtedy ciężko dojść kto coś uszkodził lub "zgubił"

ja dopiero dostałam pozwolenie, a ukradli przez rok wszystko, co tam było po poprzedniej właścicielce i jej ekipie, za to znajomi wprowadzili się rok przed planowanym terminem po tym, jak im wyrwali wejściowe drzwi z futryną :(

ale ogrodzenie? :o ło matko, ale ludzie są okropni! :( :-?

LUDZIE

JAK MOZNA MIEC NA BUDOWIE JAKIES KOSZTOWNE RZECZY I NIE MIEC NP ALARMU WIEM ZE TO NA POCZATKU NIE MOZLIWE WIEC JA POSTAWILEM NA PSA

NA BUDOWIE MAM RODWAILERA ( SORY ALE NIE WIEM JAK TO SIE PISZE ) I WILCZURA I TO SAMCE I NIE MA SILY ZEBY KTOS WSZEDL TYPU OCZEWISCIE DROBNY ZLODZIEJ ITP BO NA DOBREGO ZLODZIEJ A TO NIE MA MOCNYCH W DZIEN SA ZAMYKANE PRZEZE MNIE W TYMCZASOWYM KOJCU A W NOCY HASAJA I UWIEZCIE ZE SASIADKA KTORA MIESZKA NIE DALEKO W MOMECIE GDY ZAMONTOWALEM OKNA MOWIELA ZE PRZEZ DWIE NOCE SZCZEKALY NON STOP CO DAJE DO MYSLENIA ZE KTOS SIE CZAIL NA MOJE NOWE OKIENKA NIE CHCE MI SIE MYSLEC CO BEDZIE JAK PIEC ZA KILKANASCIE TYSIECY ZAMONTUJE LADA DZIEN I NIE BYLO BY PSOW POPROSTU CHYBA SPIE NA BUDOWIE BO INNEGO WYJSCIA NIE WIDZE

POZDRAWIAM

MOZE KTOS MA INNE DOBRE PATENTY

AAA I WAZNE !!!!!!!!!!!!! NIE JEDEN PIES TYLKO DWA NAJLEPIEJ SAMCE

PZDR

PRZYKRO MI BARDZO ALE MOJE PSY SA NAUCZONE ZE NIE ZJEDZA NICZEGO OD NIKOGO TYLKO OD DOMOWNIKOW TAKZE NIE OTRUJE PSOW MOZE JE JEDYNIE ZASTRZELIC A TO PRZY DWOCH PSACH JEST KLOPOTLIWE A I BRON MUSI MIEC NIE WIEM CZY ZNACIE SYTUACJE ATAKOW ROTWAILEROW ONE NIE BIEGNA DO OGRODZIENIA I SZCZEKAJA TYLKO DOSLOWNIE CHOWAJA SIE I ATAKUJA OD TYLU Z NIE NACKA WIEC MYSLE ZE ZLODZIEJ SIE DWA RAZY ZASTANOWI I POJDZIE DO KOGOS INNEGO GDZIE PSOW NIE MA BO SAMI POMYSLCIE CZY WESZLI BYSCIE DO KOGOS U KOGO NA PODWORKU GANIAJA DWA 55 KG PSY ?? BO JA PRZYNAJMNIEJ NIE !!!!!!!!!!!!!!!

BO TO JEST NAPRAWDE ZNACZNE RYZYKO

PZDR I CZEKAM NA ODP

Gość M@riusz_Radom

Też miałem psiaka co nie brał jedzenia od obcych także wiem ile wysiłku kosztuje wyszkolenie takiego pchlarza ;)

Znajomi też mieli, ale biedaczysko oberwał prawdopodobnie czymś co przypominało widły, zapewne przez siatkę bo nikt nie odważyłby się wejść na podwórko jeśli on go pilnował ;(

Jak widzisz, zawsze znajdzie się metoda, jak się uprą to Cię okradną choćbym nie wiem co robił. Wliczając w to napad w biały dzień...

tak to prawda ale to sa skarajne przypadki

mozna powidziec ze w 90 % przypadkow kradzierzy z budowy dobre dwa psy dadza rade ale to prawda ze nawet ciebie w bialy dzien moga zrobic i palcem nie kiwniesz jak z bronia wejda no ale kto takie skarby trzyma na budowie zeb y im sie oplacalo wejsc jak do banku tam przynajmniej pewna kasa jest a w domu to co piec wezma ktory ma nr ident i jest go potem duzy problem sprzedac

ale masz racje tyzyko jest zawsze ale LEPSZE PSY NIZ NIC

PZDR

No tak pies by sie przydal. Tyle ze ja zagrodzilam polowe dzialki bo mi autostrade zrobili przez srodek. Dzialka ma 8800m2 wiec ludzie sobie zrobili skrot. Siatka byla juz na slupkach. Stala rok. Slupki zostaly obciete na samym dole jakas maszyna. Wiec nie wierze ze sasiedzi nie slyszeli, nie widzieli :roll: No coz teraz zrobie sobie plot z galezi moze nie wezma :evil:

A moze i wezma na rospalke do kominka brrrrrrrrrr

WIESZ CO MAM PODOBNY A WLASCIWIE MIALEM PODOBNY PROBLEM

TEZ MAM DZIALKE DUZA I W DODATKU GRANICZE ZE SZKOLA I W DODATKU NIE CHCIELI MI WYDAC ZEZW NA TE PSY WIEC WYMYSLILEM SOBIE PLOT PELNY BETONOWY O WYS 2 M A CHCIALEM NAWET 2,5 ALE ZONA SIE NIE ZGODZILA I TERAZ MAM SPOKUJ JEDNO PRZESLO WAZY CHYBA Z 250 KG WSZYSTKO BYLO ZROBIONE W DWA DNI 230 MB PLOTU ZAPLACILEM CO OK 10 000 ZL I OD TEJ PORY MI NIKT NIE WCHODZI PIESKI LATAJA I SIE NIE BOJE ZE KTOS PLOT UKRADNIE I PSY WYJDA NA ZEW A JAK KTOS WEJDZIE DO SRODKA TO......... JEGO PROBLEM

PZDR