Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wam ukradli z budowy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas na razie nam nic nie zginęło, głównie chyba dlatego, że budujemy się na starym osiedlu istniejącym od wielu lat gdzie obrabiający budowy raczej się nie zapuszczają. Ale moją ekipę raz obrobili na bezczelnego. Pracując na tyłach działki przy garazu ktoś wpadł do domu przez jedyne otwarte drzwi (działka ogrodzona i zamknięta) i zwinął im komórki i portfele. Sprzętu typu wiertarki, szlifierki itp nie ruszyli.

eee, to sie nie liczy.

Po pierwsze to nie wam ukradli tylko płytkarzowi, po drugie - nie z budowy tylko spoza budowy. A jakby stał pod sklepem, 200m dalej? :wink:

Najbliższy sklep jest dobry kilomert od domu :lol: A to miało miejsce na terenie budowy - więc się liczy 8) a że przed progiem domu to już :roll:

mi już drugiego dnia budowy nowy hydrofor :(

przywiozłem na budowę, zostawiłem ekipie i poszedłem na działkę obejrzeć postepy. Za 10 minut już go nie było :evil:

Żeby było lepiej, to jeden z robotników siedział przed domem i kręcił zbrojenia gdy z drugiej strony jakiś ...... podszedł i wyjął hydrofor przez okno :evil: :evil: :evil:

Żeby mu łapy oberwało :evil:

Gość tripper

glazurnik na odchodne wyniosl dwie packi, mlotek i cos jeszcze - nie pamietam. a wmurowal mi zupelnie inne listwy i wmawial pozniej, ze takie kupilem. te kupione znalazlem polamane, pogiete i wcisniete w worek pelen gruzu...

tynkarze wzieli jedna packe (oddali), a zostawili wykruszony lom.

drugi glazurnik pomylil sie i zamiast ukladac cokoliki z juz przepolowionych plytek, cale opakowanie rozcinal na pol szlifierka katowa, plytka po plytce... az mi sie go szkoda zrobilo.

jak na razie mam nadzieje, ze ktos mi obrobi piwnice w bloku, bo zostawilem tam tyle smiecia, ze az mi sie nie chce tego ruszac.

• 1 month później...

wczoraj zauważyliśmy ze skrzynki ZE (u mnie i u sąsiada) mają rozmontowaną tylną ściankę. Czyjaś wprawne ręka wymontowała zestaw przełaczniow pozostawiaąc tylko poucinane przewody.

Nie wiem czy zgłaszac to na Policję? Niby po co - przecież i tak nie znajdą sprawców bo na podstawie czego? :roll:

• 2 weeks później...
Niestety i ja muszę dopisać się do tego wątku :cry: :cry: Wprawdzie nic nie zginęło, ale wyrwali dechy zabezpieczające okna, wyłupali część desek z drzwi prowadzących z domu do garażu i wywlekli "kozę" i skrzynkę-przybornik z wiertłami(myśleli chyba że w środku jest wiertarka". Nie zdążyli zabrać, bo ? Może ktoś ich spłoszył? - Kto? dookoła las....żadnych lamp...Głupie uczucie....Wiesz , że ktoś "brudny" spacerował po twoim domu...MOże wróci? Myślę, że pomógł nam opiekuńczy duch naszej budowy, poważnie - bo dlaczego zostawili coś, co wcale niełatwo było wytargać przez 40-cm otwór umieszczony ok 1,5 metra nad ziemią?

• 2 months później...
Nasza firma buduje do 10 domów rocznie. ukradli nam już chyba wszystko co jest potrzebne do budowy (a i nie tylko). Z tych ukradzionych rzeczy to już pewnie można byłoby postawić jakiś nieduży dom :) Ostatnio łupem padło prawie nowe obuwie naszego kierownika budowy, lament był na całą okolicę!!!!