abb 21.02.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Czy już nie odwiedzają Was złodzieje na budowach.Może jak ten wątek będzie widziany ktoś nie straci czujności.My straciliśmy czujność i ukradli nam:agregat,nagrzewnicę,komin,7 paczek styropianu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 26.02.2007 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Jadę sprawdzić! W zeszłym sezonie jakoś nas oszczędzało. Była jedna trudna sytuacja. Ktoś zostawił przyciśniętą kamieniem kartkę "Jeśli chcesz mieć jeszcze ten piękny namiot, to zostaw 50zł!". Ponieważ "piękny" namiot (tzw. "turecki") kosztował w Praktikerze w promocji 40 zł i mieliśmy przekonanie nie ulegać szantażom olalismy sprawę i dodatkowo specjalnie zaczęłam zostawiać na noc lampki solarne - i nic! Na działce stoi też garaż-blaszak, na razie włamania nie było. Staramy się też dobrze żyć z sąsiadami oraz ich pieskiem. Budowę zaczniemy dopiero od wiosny, więc może złodzieje czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 26.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Do mnie włamali się z poniedziłku na wtorek ok. miesiąc temu - z garażu blaszaka ukradli 25 metrowy przedłuzacz i pół worka puszek po piwie a za miesiąc z poniedziałku na wtorek kolejne włamanie ale już nie było dla nich nic atrakcyjnego - wypili ćwiartkę gorzkiej żołądkowej któa leżała na stoliku i poszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 12.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Przykro mi to pisać, ale niestety okazało się, że ekipa budowlana budująca mój dom oraz inne w okolicach Zalesia/Prażmowa/Czachówka okradała mnie za każdym razem, gdy cokolwiek wykonywali. Nigdy nie zginęło mi nic podczas nieobecności ekipy - zawsze wtedy, gdy byli na działce! Gdy pytałem, jak to się mogło stać, że nie dopilnowali, zgodnie twierdzili, że nic nie słyszeli i nie widzieli ale że to na pewno narkomani ze wsi... Ostatnio wyprowadzili 8-10 worków cementu i sporo drewna, które prawdopodobnie odsprzedali innemu inwestorowi z okolicy. Jak się dowiedziałem syn szefa budowy, który kiedyś z nim pracował jest już w więzieniu za kradzieże, reszta ekipy wciąż u mnie na działce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Oregano i Ty ich jeszcze trzymasz? Obsmaruj ich na naszej grupie. My tam sobie o bramach, oknach, reku i takich pierdołach budowlanych. Być może ktoś z nas w błogiej nieświadomości już ich zakontraktował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oregano 12.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Oregano i Ty ich jeszcze trzymasz? Obsmaruj ich na naszej grupie. My tam sobie o bramach, oknach, reku i takich pierdołach budowlanych. Być może ktoś z nas w błogiej nieświadomości już ich zakontraktował. Opiszę, opiszę. Jeszcze w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 12.03.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 zaczęliśmy latem ubiegłego roku i mamy stan surowy zadaszony, a zginął nam tylko kabel od betoniarki; ktoś usiłował oderwać jeszcze metalowa klapę z silnika, ale nie dał rady za to ostatnio przed wejściem na działkę pojawiła nam się...wycieraczka czyżbyśmy wnosili zbyt dużo piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakiri 13.03.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 W biały dzień traktorem z dwukółką podkradają piasek ktory zostal mi z wykopu. Ale jeszcze gnojów przyczaje Na razie w okolicy piachu pałętają sie deski nabite gwozdziami Poza tym buchneli kawalki stempli (pewnie ogrzaly dom zlodziejowi), poręczny łom, starą kurtkę. Sąsiadowi rąbneli kilkadziesiąt dachówek, oprocz tego przyłapał złodzieja jak mu w nocy drewno z posesji podpieprzał. Oczywiscie z tej samej miejscowosci złodziej Co do tych moich od piasku to tez stawiam na miejscowych Kumpel niezly patent zrobil - mial w altanie (a wlasciwie pod nia) wykopana piwniczke (taka dwa metry na dwa) w ktorej trzymal przetwory itp. Wchodzilo sie do niej przez klape w podlodze zaraz przy oknie. A ze przez to okno juz pare razy mu sie wlamywali to se wkurzyl, zdemontowal klape i dziure przykryl tym samym dywanikiem ktorym zawsze byla przykryta klapa Tydzien pozniej znalazł rozbite okno, dywanik w piwniczce i zęba na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.03.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 piękne! To się nazywa cicha zemsta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 16.09.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Dopiszcie jak zabezpieczacie budowę przed złodziejami, mam na myśli tych co to np. okna , albo drzwi w całości "demontują". Oczywiście nie chodzi mi o to, że tata śpi na budowie, mój nie będzie spał i ja też nie mogę.To chyba jeden z większych problemów jak to zaplanować przed rozpoczęciem budowy. Będę budował sam, więc ekip budowlanych będzie znikoma ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 16.02.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 witam, mam nadzieję że nikomu już nic nie kradną rozpoczynamy budowę na wiosnę-skończyliśmy uzbrajać teren i: 1. zwinęli z kilku studzienek wodociągowych wodomierze wraz zaworami-musieliśmy kupić nowe bo wodociągi nie chciały podpisać umowy bez numeru wodomierza; 2. wybebeszyli szafki elektryczne-nie musimy nic kupować bo elektrownia odtworzy je ale dopiero przed rozpoczęciem budów. słyszałem że potrafią też ukraść całe studzienki ale to chyba chodziło o jakieś z tworzyw bo chyba nie kręgi... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwotny 17.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 U mnie poszli na całość i rąbneli moim budowlańcom kabel od betoniarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 18.02.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 u mnie gwizdnęli na razie tylko 2 nowe krzesła rozkładane jak zapomnieliśmy zamknąć okno w "wozie drzymały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.02.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Wyraźnie teren jest kontrolowany - sami z siebie nie wchodzą, ale wykorzystają każdą nieuwagę inwestora/budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 21.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Dobre z tą altanką i tym zębem. Się uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 22.02.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Czytam o tych kradzieżach, ale nie piszecie czy macie ogrodzone działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 31.03.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Zrobiłam pokrycie dachu z blachy miedzianej - miało przetrwać wieki... a przetrwało tydzień Ale 5 okien VELUX 78/160 zostawili . Za to nie pogardzili 400m siatki i ponad 100 słupkami (które wycieli z podmurówki) . I to wszystko jednego dnia (nocy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kama 01.04.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 U nas murarze zabrali sobie... rybke z oczka. Na poczatku mnie zagadywali jaka ladna i kolorowa. Pozniej ich przylapalam jak ja probowali wylowic. Ostatecznie ja sobie zabrali. Biedna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 01.04.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Murarze - akwaryści? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 04.04.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 garnek z rosolem i jestem zla okrutnie,bo...to naprawde fajny garnek byl! na tarasie (byl to listopad) przechowywalam rosol i potrawke z kurczaka.. potrawke ktos skonsumowal na miejscu (garnek zostawil) a rosol zabral chyba na "pozniej" podejrzewalabym okoliczne koty lub psy,ale te oszczedzilyby naczynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts