matilda 29.06.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Kostkę brukową, gwoździe, parę narzędzi... Ale w przyszłości uprzedziliśmy fakty i woleliśmy postawić flaszkę osobnikom, których podejrzewaliśmy o te kradzieże i już się nie powtórzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 06.08.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a mi ukradli ( ekipa od docieplania - juz ich u mnie nie ma - od poniedziałku kończy ktoś inny ) laptopa , 4 piwa , 100zł z portfela i troche drobnych..... Ps. pewnie pytacie po co laptop na budowie a no tak jakos sie tam znalazł dobrze ze byl stary i tak mialem go zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 12.08.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 agregat prądotwórczy... ale palił więcej benzyny niż moje auto dziennie - więc dobrze tak złodziejowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiag 09.04.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Podnoszę temat, bo aż mnie skręca ze złości. Weszli pięć dni temu w nocy. Zabrali dwie wiertarki, kontówkę. Zakosili jeden przedłużacz, drugi widocznie był im niepotrzebny, bo pocięli Wczoraj pojawili się drugi raz. Tym razezm zniknęła drabina, taka chyba aluminiowa, długa (potrójna), dwie butelki wody niegazowanej, kolejny przedłużacz, widać przemyśleli sprawę i stwierdzili, że się przyda, ach i jeszcze dwie tarki Trza pomyśleć o dużym psie albo małym lwiątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 09.04.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 U mnie zakosili telefon komórkowy i sztachety ogrodzeniowe, w momencie odkrycia sprawcy nastąpiło porzucenie przez niego miejsca pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.04.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 witam, mam nadzieję że nikomu już nic nie kradną rozpoczynamy budowę na wiosnę-skończyliśmy uzbrajać teren i: 1. zwinęli z kilku studzienek wodociągowych wodomierze wraz zaworami-musieliśmy kupić nowe bo wodociągi nie chciały podpisać umowy bez numeru wodomierza; 2. wybebeszyli szafki elektryczne-nie musimy nic kupować bo elektrownia odtworzy je ale dopiero przed rozpoczęciem budów. słyszałem że potrafią też ukraść całe studzienki ale to chyba chodziło o jakieś z tworzyw bo chyba nie kręgi... pozdrawiam Od tamtej pory mam stróża - w maju zaczynam wykończeniówkę, nic właściwie nie zginęło, oprócz miotły-takiej porządnej, ale przybyły dwie inne takie nieporządne... Przeczytałem to i muszę dodać, że nie mam na myśli żadnych kobiet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 15.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A u nas ktoś ,,ambitny'' zakosił ... drzwi do kibelka (latrynki stojącej na rogu działki). SZOK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braszyns 17.04.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 odpuać nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 17.04.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Wkurzyć się można, bo teren ogrodzony, wysoka brama, psy w sąsiedztwie szczekają.. I to kradną mieskańcy tej wioski :( Co robić w takim przypadku? Nic? A co wtedy jak ci się złodziej wżeni w rodzinę, wszyscy wiedzą,że to on, ale nikt nic nie robi, bo przed ludźmi wstyd? Z budowy nic nie zginęło, ale dom miałam przetrzepany równiuteńko do tego stopnia, że aż dzieciom ze skarbonek pieniążki zniknęły!!!!!!!!! Niech się udławi tym, co nasze, ale żeby dzieciom oszczędności? Nawet nie wiecie jak mi się ryczeć chciało....nie dlatego, że nam, ale, że dzieciom.... Marzę o tym żeby jak najszybciej iść na swoje...... Nie to żeby mi było wstyd, ale mieszkamy na terenie teściów i w razie kłótni nie mamy dokąd pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 07.05.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Moja bestia dobrze pilnuje każdy się dwa razy zastanowi czy skoczyć przez siatkę http://forum.muratordom.pl/fa-demeter,t158669.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna S. 07.05.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 U nas tylko drut bagatela 6m pręty:) sąsiad mial trochę mniej szczęścia ukradli mu okna - już wstawione:( Nawiasem mówiąć pomocy dzisiaj ekipa budowlana zrobiła mi łączenia płyt kartonowo gpsowych cekolem C-45 czy ktoś się na tym zna, mogę to spokojnie zostawić. Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 08.05.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nam wykonawca zwinął 60 m węża ogrodowego tak na odchodne...a tak nic.. bo umowę miałam spisaną że jak coś z budowy zginie to oni odpowiadają - więc pilnowali dzień i noc za to sąsiadowi gwizdneli nowo postawiony metalowy garaż wraz z narzędziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.05.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 najpierw myślałam że nic i już miałam pochwalić się jakich mieliśmy uczciwych budowlańców i szczęście do nieaktywności złodziei..ale sprawdziłam dokładnie i okazało się że buchnęli buty do wspinaczki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 09.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Moja bestia dobrze pilnuje każdy się dwa razy zastanowi czy skoczyć przez siatkę http://forum.muratordom.pl/fa-demeter,t158669.htm Mój kolega miał też bestię - strach było posiedzieć przy grilu. Niestety ukradli bestię oraz betoniarkę i coś tam jeszcze. U mnie właśnie nóg dostało 6 stępli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 10.05.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Właściwie to u nas nie słychać ze coś zginęło z jakiejś budowy czasami tylko tuje czy jakieś drzewka zmieniają właścicieli Dosłownie wszyscy złodzieje wyjechali do Anglii czy Niemiec zostało się pare żuli, ale oni nie kradną wolą pożebrać pod marketem kilka lat temu jak coś komuś zginęło to wiadomo było, kto i co, jednak małe miasteczka mają swoje plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Właściwie to u nas nie słychać ze coś zginęło z jakiejś budowy czasami tylko tuje czy jakieś drzewka zmieniają właścicieli Dosłownie wszyscy złodzieje wyjechali do Anglii czy Niemiec zostało się pare żuli, ale oni nie kradną wolą pożebrać pod marketem kilka lat temu jak coś komuś zginęło to wiadomo było, kto i co, jednak małe miasteczka mają swoje plusy W dużych miasteczkach też czasem nietrudno się dowiedzieć. Jak nam z działki ukradli kilka drzew, to następnego dnia w gruntowej, mało używanej drodze wyraźnie było widać jeszcze ślady ciężarowego samochodu, który te drzewa wywiózł, prowadziły one w stronę, w której raptem parę zabudowań jest, żeby było ciekawiej z tamtej strony wyraźnie niósł się jazgot piły. Co z tego, policja "nie wykryła sprawców". Sami jak się tam pokręciliśmy, na jednym podwórku nawet hałdę świeżego drzewa zobaczyliśmy, ale podpisane w końcu nie jest... To było kilka lat temu, obecnie w najbliższej okolicy mnóstwo budów jest. Całkowitym przypadkiem wczoraj znów przejechaliśmy się obok tego podwórka. Podwórko typu "graciarnia", a na nim np. dwie (różne) paczki styropianu. Zabudowania na nim stare, śladu jakichkolwiek remontów tłumaczących obecność tego styropianu (jedna paczka to był fundamentowy) - brak. Tak wiec, gdyby komuś w Markach k/wawy, od strony okolic Zagłoby zginął styropian ostatnio z placu, to pisać na priv, może się "odnajdzie". J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiniazoomki 11.05.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Jak to czytam to jestem przerażona. Co prawda dopiero planujemy budowę, ale na działkę mamy dosyć daleko, dookoła działki żadnego sąsiedztwa, ponieważ dopiero powstaje tam droga wojewódzka (przez środek mojej dłuuuuuugiej działki, więc budowy dopiero tam się zaczną. Doszłam do wniosku, że nie ma sensu teraz tam niczego zwozić i składać w blaszaku czy w innej szopie skoro nie będzie tam nas zbyt często, a już się cieszyłam, że będzie gdzie powywozić wszystkie graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 11.05.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Jak to czytam to jestem przerażona. Co prawda dopiero planujemy budowę, ale na działkę mamy dosyć daleko, dookoła działki żadnego sąsiedztwa, ponieważ dopiero powstaje tam droga wojewódzka (przez środek mojej dłuuuuuugiej działki, więc budowy dopiero tam się zaczną. Doszłam do wniosku, że nie ma sensu teraz tam niczego zwozić i składać w blaszaku czy w innej szopie skoro nie będzie tam nas zbyt często, a już się cieszyłam, że będzie gdzie powywozić wszystkie graty. czyżby ktoś tu budował sielankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agol 19.05.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Jak to czytam to włosy jeżą mi się na głowie... Szok... Też buduję dom i baaardzo się boję, że mnie okradną, tej bezsilności, szkoda tylko, że we własnym kraju muszę się o wszystko bać Obecnie mieszkam za granicą gdzie swój swojego nie okrada... a tu ?????? Polak Polaka, sąsiad sąsiada bleeeeee... szkoda słów... ale pozdrawiam wszystkich budujących, co wkładają cały wysiłek by mieć swój kąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 19.05.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 mówią że polak wszystko zniesie ale chyba do domu załatw sobie jakąś bestie do pilnowania najlepiej dorosłą ze schroniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts