malgosia0023 20.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 mi buchneli czujnik zewnętrzy do co,łopatę i pewnie jeszce wiele innych "pierdół" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 na razie nic , pewnie dzięki temu ,że niedaleko jest pewna firma i cały czas tam siedzi stróż i pilnuje a my jesteśmy na przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 05.06.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Tfu, tfu jeszcze nic /i niech tak zostanie/ ... ale za to widzę ze coś mi przybyło. Wczoraj zauważyłem ze ktoś nam podrzucił stare okna Tylko jak wleźli na działke i je tak ładnie ułożyli, że nawet szyby nie stłuczone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 08.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 używanego grilla z tesco za 20pln i przedłuzacz pocięty w kilku miejscach... bida z nędzą dookola.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 09.06.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Przez cały okres budowy (2 lata) jak na razie (odpukać)ukradli: - właściwie zamienili kastrę z prostokątnej na okrągłą? - worek na smieci (śmieci zwyczajnie rozrzucili). Uwaga: Nie trzymajcie wartościowych żeczy na budowie! mi przez całą budowe nic nie zginęło - jak sie wprowadziłem to naprawiałem siatke ogrodzeniową w jednym miejscu i zostawiłem pęk drutu przy ulicy i ktoś ten drut powiesił mi na płocie i niestety ktoś kolejny z tego płota go ukradł jak naprawiałem w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 09.06.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 a nam właśnie ukradli paletę wapna i cementu i bloczków fundamentowych by ich sz...trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 09.06.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 a nam właśnie ukradli paletę wapna i cementu i bloczków fundamentowych by ich sz...trafił no to widlakiem musiał ktoś podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTEX73 09.06.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Chociaż też mam szkody, następny wąż pies mi zeżarł z pięćdziesięciu metrów zrobił około 30 kawałków są fotki na moim profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 10.06.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 a nam właśnie ukradli paletę wapna i cementu i bloczków fundamentowych by ich sz...trafił no to widlakiem musiał ktoś podjechać żle się wyraziłam-ładowali ręcznie po woreczku-palety zostawiłi-wspaniałomyślni!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas3339 20.06.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 kurcze normalnie nic mi nie ukradli, no moze z piec łat, za to wzbogacilem sie o rozne rzeczy - bluza murarza, jakies stare spodnie robocze, kitel, skarpety - generalnie moglbym sie ubrac od stop do glow prawie - no i oczywiscie surowce wtorne - puszki po piwie w duzych ilosciach oraz plastikowe butelki typu " dzban wisniowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 22.06.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No niestety - 3 razy było u mnie włamanie. 2x skradli przewód, którym ciągnęliśmy do blaszaka prąd ze słupa (sporo metrów), skrzynkę z narzędziami, butlę gazową, grilla, 2 czajniki, sekator i nowe nożyce do trawy (stare zostawili), opryskiwacz i ... 2 plastikowe deski do krojenia. Acha! pudełko z różnymi przyprawami. Pewno kochający mężuś i o żonce pomyślał. Jest podejrzany sąsiad (jego syn już siedział za kradzież. Niestety w momencie kupna działki nikt nam o takim "szczególe" oczywiście nie powiedział). Radzą nam, aby dawać mu co miesiąc jakąś kwotę, żeby niby pilnował terenu, czy nikt się nie kręci. Powiem szczerze - mamy bardzo mieszane uczucia. A co Wy o tym pomyśle sądzicie? Z przerażeniem przeczytałam o kradzieżach okien. Co zrobić, żeby się przed tym zabezpieczyć??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 22.06.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Tfu, tfu jeszcze nic /i niech tak zostanie/ ... ale za to widzę ze coś mi przybyło. Wczoraj zauważyłem ze ktoś nam podrzucił stare okna Tylko jak wleźli na działke i je tak ładnie ułożyli, że nawet szyby nie stłuczone ? No to muszę zrobić aktualizację. Właśnie i nas okradli. I to dekarze !! Nie dość ze spierniczyli nam dach to jeszcze przydały im się nasze nowiutkie narzędzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 22.06.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Radzą nam, aby dawać mu co miesiąc jakąś kwotę, żeby niby pilnował terenu, czy nikt się nie kręci. Powiem szczerze - mamy bardzo mieszane uczucia. A co Wy o tym pomyśle sądzicie? dla mnie to haracz...jestem na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 22.06.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Z przerażeniem przeczytałam o kradzieżach okien. Co zrobić, żeby się przed tym zabezpieczyć??!! Prawdę mówiąc ciężko Ci doradzić nie będąc na Twojej działce. Mogę Ci powiedzieć jak ja się ustrzegłam przed kradzieżami, podpisałam umowę z wykonawcą, który z obligował się zostawić swego człeka do pilnowania, że gdy coś zginie z terenu budowy, lub zostanie wymontowane on odpowiada finansowo. (dzięki temu nie kradli również pracownicy). Może koszty większe ale nic mi nie zginęło oprócz węża ogrodowego. Mojemu sąsiadowi zginął cały blaszak ze wszystkimi narzędziami i materiałami . Sytuacje są różne, nie wiem czy u Ciebie da się tak zrobić, bo jeśli budujesz systemem gospodarczym to na nic Ci moja rada ...a może groźny burek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszek71 23.06.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Narazie spuścili 2 razy wodę z 1000 l zbiornika .poodpinali tymczasową siatkę ogrodzeniową wypili morze piwa (zostawili puszki)to się sprzeda i odziwo zostawili połowę butelki wódki , ja się tego nie tykałemale murarze stwierdzili że nic jej nie brakuje i ją skonsumowaliNa drugi dzień tylko jeden z nich się rozchorował bo leczył kaca dalej podobnym lekarstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 23.06.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Emilko - dzięki za radę! Domek stawia nam ekipa, więc jak będzie tak daleko, faktycznie pogadamy z wykonawcą. Albo weźmiemy trochę urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 27.09.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 U sąsiadów koleżanki ukradli okna dachowe, złodzieje byli na tyle "mili", że założyli folie w miejsce okien dachowych w razie deszczu. Straty duże, bo oni mają chyba 5 dużych okien dachowych. Nam ukradli taczki i łopatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 27.09.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 A nam z działeczki zwinięto świeżo posadzone sadzonki wierzby energetycznej (nie wszystkie) i to chyba jedyny przypadek kiedy się cieszymy . To straszne badziewie , dla nas niewypał , korzenie nie do usunięcia , rozrosło się po latach i niech się biedzi kto zwinął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 28.09.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nam narazie nic nie zgineło z budowy! wszystkie wartosciowe zeczy budowlańcy zabierają z sobą do noclegowni, to co cenniejsze z narzedzi własnych trzymam w samochodzie (piła fiskars itp.) Przybyło za to bardzo bardzo duzo puszeczek po pifku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 28.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Mnie zniknęło kilka blatów szalunkowych - wiadomo pierwszy chłodek a czymś trzeba grzać. Co ciekawe jakiś dowcipniś przełożył mi wodomierz i zużycie cofało licznik oczywiście została wykryta kradzież wody. Na szczęście udało się wyjaśnić sprawę w wodociągach i ominęła mnie kara w wysokości 5000 zł. Nie wróży to zbyt dobrze na przyszłość pewnie bez 3 m muru i elektrycznego pastucha się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts