cysters 29.12.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam, Ja do tej pory się cieszyłem, że wszysto jest ok, mimo iż budowa jest 200m od najbliższych zabudowań. Niestety tuz przed świętami buchneli mi troche wełny i styropianu. Najgorsze przyszło tuz po świętach- chcieli mi wymontować okna dachowe. Nie udało się to porozbijali szyby i poniszczyli ramy, kołnierze a nawet dachówki. Teraz czeka mnie załozenie okien i bramy garazowej i juz nie mogę spać.Prosze o rade - jesli wynajmowac ciecia to ile mu zaplacic i gdzie go umiescic- mam nadzieje zalozyc alarm za jakis miesiac dwa, wiec nie uśmiecha mi się inwestycja w np przyczepę campingową. Czy taki ciec pilnuje 24 h czy tylko w nocy? Ktos z Was pisał ze boi się montować centralkę od alarmu bo ukradną- to co robić? Kiedy montować alarm? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 29.12.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam, Ja do tej pory się cieszyłem, że wszysto jest ok, mimo iż budowa jest 200m od najbliższych zabudowań. Niestety tuz przed świętami buchneli mi troche wełny i styropianu. Najgorsze przyszło tuz po świętach- chcieli mi wymontować okna dachowe. Nie udało się to porozbijali szyby i poniszczyli ramy, kołnierze a nawet dachówki. Teraz czeka mnie załozenie okien i bramy garazowej i juz nie mogę spać. Prosze o rade - jesli wynajmowac ciecia to ile mu zaplacic i gdzie go umiescic- mam nadzieje zalozyc alarm za jakis miesiac dwa, wiec nie uśmiecha mi się inwestycja w np przyczepę campingową. Czy taki ciec pilnuje 24 h czy tylko w nocy? Ktos z Was pisał ze boi się montować centralkę od alarmu bo ukradną- to co robić? Kiedy montować alarm? pozdrawiam Opowiem jak ja to widzę , bo sam planuje zatrudnić ciecia przy mojej budowie. Jeśli teraz jest przerwa w budowie i nikogo nie ma to 24h i już mogę napisać ,ze jeden ciec nie starczy trzeba dwóch czyli podwójne wydatki. Mnie proponowali zatrudnienie trzech ( bo na dłuższą metę jeden się rozchoruje albo nie będzie mógł drugi nie będize ciągnął po 72h) a po drugie gdy pojawia się bardziej wartościowe rzeczy na budowie to jeden może nie starczyć i trzeba będzie dwóch , bo niektórzy złodzieje nie patyczkują się ze stróżami a zdaje sobie pani sprawę ze zwykle złodzieje przychodzą w kilku. Maja przyjść mrozy więc trzeba załatwić godne warunki do stróżowania więc albo pakamera albo blaszak z ogrzewaniem albo camping. Bo rozumiem ,że dom nie ma choć jednego pomieszczenia ,żeby można było je zamknąć. Niedobrze jest takie rzeczy robić w zimie bo pojawiają się o to takie kłopoty. Moja rada , jeśli posiadają państwo rodziców to warto ich zatrudnić do tej niewdzięcznej pracy a przez weekendy sami stróżować. A jeśli chodzi o stawki to średnio za stróżowanie biorą ok. 5zł za godzinę czyli miesięcznie ok.1200zł. Jednak za stróżowanie po 12-16 czy w ostateczności po 24h trzeba będzie jeszcze dołożyć. Jest i na to sposób jednak przydałyby się znajomości. a mianowicie wybierają się państwo do przytułku( noclegowni) dla bezdomnych. Wypadałoby zapytać się kogoś , aby wybrać jakiegoś uczciwego , niepijącego bezdomnego. Taki bezdomny nie powinien wsiąść więcej niż max 800zl , ale średnio 400-600zl + mieszkanie i jedzenie. Aha co ukradli moim rodzica z budowy: - pół palety cementu ( polowe zostawili) - pół palety MAXA ( polowe zostawili) - pół palety cegły klinkierowej ( polowe zostawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 29.12.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 29.12.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Tak, wydłubują pustaki ze ścian i wynoszą w neseserach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.12.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Tak tak, to sama prawda. Dekarze najbardziej kradną, styropianiarze najbardziej piją, cieśle najbardziej klną a listonosz zawsze puka dwa razy J. (któremu dekarze nawet jednego gwoździa nie ukradli, murarze zabrali kilka prętów gwintowanych, zostawiając w zamian mnóstwo odzieży, cieśla był milkliwym mrukiem, a listonosz nie puka, tylko dzwoni jak do pożaru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 30.12.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Tak, wydłubują pustaki ze ścian i wynoszą w neseserach Dziękuję za rzeczową odpowiedź? Pisząć ten post liczyłem tylko i wyłącznie na takie idiotyczne odpowiedzi !!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.12.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dziękuję za rzeczową odpowiedź? Pisząć ten post liczyłem tylko i wyłącznie na takie idiotyczne odpowiedzi !!! Pozdrawiam. A można prosić o rzeczowe i nieidiotyczne wyjaśnienie, na jaką odpowiedź liczyłeś pytając, czy to prawda, że najbardziej kradną dekarze? Jakie pytanie, takie odpowiedzi, po prostu J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 31.12.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Tak, wydłubują pustaki ze ścian i wynoszą w neseserach Dziękuję za rzeczową odpowiedź? Pisząć ten post liczyłem tylko i wyłącznie na takie idiotyczne odpowiedzi !!! Pozdrawiam. Polecam się na przyszłość, ale trzeba mieć świadomość, że pisząc bzdurne posty można otrzymać bzdurne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 31.12.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Zeeeeeennnnnnn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 06.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Tak, wydłubują pustaki ze ścian i wynoszą w neseserach Dziękuję za rzeczową odpowiedź? Pisząć ten post liczyłem tylko i wyłącznie na takie idiotyczne odpowiedzi !!! Pozdrawiam. Polecam się na przyszłość, ale trzeba mieć świadomość, że pisząc bzdurne posty można otrzymać bzdurne odpowiedzi Zadając te pytanie nie było one gołosłowne. Taką opinię otrzymałem od znajomych, którzy budują i mają dachy wielospadowe, gdzie występuje wiele elementów dodatkowych oprócz zwykałej dachówki. Koszt tych elementów jest nieraz kilkukrotnie większy niż sama dachówka, dlatego jest pokusą dla niektórych. Ja jestem obecnie na etapie adaptacji projektu i zbieram wszelkie uwagi o ludzi , którzy budują, dlatego na podstawie ich uwag zadałem pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 06.01.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Tak, wydłubują pustaki ze ścian i wynoszą w neseserach Masz prawo tak pisać ponieważ Twój dach to praktycznie tylko m2 dachówki nic poza tym. Spójrz na mój dach to sobie odpowiesz. dodatki do mojego dachu będą kosztować więcej niż cały Twój dwuspadowy dach. Dlatego jest to pytanie. I osoby takie jak ty , które budują prosty dach w tym temacie nie powinny się wypowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Proste dachy budują uczciwi dekarze.Skomplikowane złodzieje.Dowartościowujesz się onymi dodatkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 06.01.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Tak, wydłubują pustaki ze ścian i wynoszą w neseserach Masz prawo tak pisać ponieważ Twój dach to praktycznie tylko m2 dachówki nic poza tym. Spójrz na mój dach to sobie odpowiesz. dodatki do mojego dachu będą kosztować więcej niż cały Twój dwuspadowy dach. Dlatego jest to pytanie. I osoby takie jak ty , które budują prosty dach w tym temacie nie powinny się wypowiadać. W jakim temacie? Że dekarze to złodzieje? Przy takim podejściu współczuję każdej ekipie którą zatrudnisz. Tobie także, bo zamęczysz się psychicznie przy każdym odpadzie dachówki. Jeszcze jedno - wybierając projekt bardzo dużą uwagę przykładałem do tego, aby dach był prosty - po pierwsze bo lubię dachy dwuspadowe; po drugie bo tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Z reguły nie odpowiadam na takie posty, ale już nawet mi trudno wytrzymać. Jak można pisać takie idiotymy? Co ma kradzież do zawodu? Części dachu mogą kraść tylko dekarze, bo następny dach będą robić taki sam i opchną te części kolejnemu klientowi? Pomijam już kompletny brak kultury wypowiedzi, ale zwracam uwagę na rzeczowość. Ilu z tych Twoich kolegów budujących zostało okradzionych przez dekarzy? Skąd wiedzą, że przez nich? Ilu masz znajomych budujących się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Z reguły nie odpowiadam na takie posty, ale już nawet mi trudno wytrzymać. Jak można pisać takie idiotymy? Co ma kradzież do zawodu? Części dachu mogą kraść tylko dekarze, bo następny dach będą robić taki sam i opchną te części kolejnemu klientowi? Pomijam już kompletny brak kultury wypowiedzi, ale zwracam uwagę na rzeczowość. Ilu z tych Twoich kolegów budujących zostało okradzionych przez dekarzy? Skąd wiedzą, że przez nich? Ilu masz znajomych budujących się? Zbigmor, a jaki masz dach? Może nie powinieneś się odzywać, bo dekarze kradną,ale tylko na dachach takich jaki ma w projekcie kp47 Ja mam dwuspadowy i do mnie dekarze przynosili swoją dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Z reguły nie odpowiadam na takie posty, ale już nawet mi trudno wytrzymać. Jak można pisać takie idiotymy? Co ma kradzież do zawodu? Części dachu mogą kraść tylko dekarze, bo następny dach będą robić taki sam i opchną te części kolejnemu klientowi? Pomijam już kompletny brak kultury wypowiedzi, ale zwracam uwagę na rzeczowość. Ilu z tych Twoich kolegów budujących zostało okradzionych przez dekarzy? Skąd wiedzą, że przez nich? Ilu masz znajomych budujących się? Zbigmor, a jaki masz dach? Może nie powinieneś się odzywać, bo dekarze kradną,ale tylko na dachach takich jaki ma w projekcie kp47 Ja mam dwuspadowy i do mnie dekarze przynosili swoją dachówkę Faktycznie mam inny i o zgrozo z blachodachówki, którą na dodatek sam kupowałem i montowałem. Dekarzem nie jestem więc nic nie ukradłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie adaptacji projektu, ale z informacji moich znajomych, którzy budowali należy najbardziej uważać na dekarzy. Podobno najbardziej kradną . Czy to prawda? Proszę o opinię. Z reguły nie odpowiadam na takie posty, ale już nawet mi trudno wytrzymać. Jak można pisać takie idiotymy? Co ma kradzież do zawodu? Części dachu mogą kraść tylko dekarze, bo następny dach będą robić taki sam i opchną te części kolejnemu klientowi? Pomijam już kompletny brak kultury wypowiedzi, ale zwracam uwagę na rzeczowość. Ilu z tych Twoich kolegów budujących zostało okradzionych przez dekarzy? Skąd wiedzą, że przez nich? Ilu masz znajomych budujących się? Zbigmor, a jaki masz dach? Może nie powinieneś się odzywać, bo dekarze kradną,ale tylko na dachach takich jaki ma w projekcie kp47 Ja mam dwuspadowy i do mnie dekarze przynosili swoją dachówkę Faktycznie mam inny i o zgrozo z blachodachówki, którą na dodatek sam kupowałem i montowałem. Dekarzem nie jestem więc nic nie ukradłem. To chyba nie powinieneś się wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.01.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Wychodzi na to, ze mialam wielkie szczescie. Poza jedna lampka tarasowa NIC nie zginelo nam z budowy - mimo, ze nie zachowalismy najmniejszych srodkow ostroznosci (okna dachowe wstawione, gdy nie bylo drzwi zewnetrznych. okna w pomieszczeniach - tak samo Dachowka -do dzisiaj lezy na strychu nadmiar ( nikt nie chcial wziac - choc nienajgorsza ) Na budowie nie bylo wtedy ani ogrodzenia, ani psa ani nikogo pilnujacego . No jednym slowem przy calej naszej nieroztropnosci - szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 13.02.2010 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Na razie starą aluminiową drabinę i szlaufwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola.01 26.02.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A nam wczoraj z budowy ukradli instal.elektryczną.Powyrywali wszystkie kable jak sie dało.Ponieważ są już tynki i na sufitach płyty to częściowo to porozwalali.Do zamontowania gniazdek wystaje zawsze kawałek kabla to nawet te parę cm wszędzie poodcinali.Mam doła, cała instalacja jest do robienia od nowa.Wszystko jest zniszczone. (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts