Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wam ukradli z budowy?

Recommended Posts

Dziś właśnie rozmawiałam ze znajomą, która nie dość, że sama została na placu boju, budowy- mąz odmówił współpracy, jest po poważnej operacji, to jeszcze skradziono jej z piwnicy gazowy piec c.o i grzejniki.

Włamanie do domu zostało wykonane tak sprytnie, że wszystko wskazuje na jakiś byłych wykonawców.

I co wy na to, czy to nie jest pospolite draństwo :evil:

pozdrawiam

Edzia

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Włamanie do blaszaka na budowie, ukradł koleś silnik od betoniarki. Do mnie zadzwonił sąsiad, że ktoś się na działce, zadzwoniłem na policje. Po pół godzine na goracym uczynku złapali włamywacza, pijanego w sztok.

W sumie zyskałem - oddano mi silnik od betoniary rower włamywacza i worek z łomem młotem itp.

w.

hejka

mi ukradli teczkę z dokumentami, pieniędzmi, itp. (weszli do domu) dobrze, ze mnie nie wynieśli byłam w pomieszczeniu obok :o :D , i jak w duchy nie wierzyć, nic nie widać nie słychać, amba :-? kradzież zuchwała? obserwowali mnie? przypadek?

ZAMYKAJCIE DRZWI NA KLUCZ! złodziej nas obserwuje, wejdzie zapytać o cokolwiek, i wyjdzie z tym co mu w łapy paskudne wpadnie

pozdr... wszystkich a złodziejom :evil:

A nam przez cała budowę i miesiąc mieszkania zginął tylko termometr za 7 zł. :-? Po prostu położyliśmy go na tarasie, nie był uczepiony bo była akurat robiona elewacja.

Ale mimo, że strata niewielka, nie jest to przyjemne uczucie, że ktoś obcy o złych zamiarach kręcił się tak blisko. Wprawdzie ogrodzenie jest jeszcze prowizoryczne i niezbyt szczelne, ale granice działki wyznacza.

Najgorzej poczułam się jak byłam wieczorem sama w domu, brak zasłon i póki co w salonie siedzi się jak na wystawie, a po przyjeździe męża okazało się, że wokół domu na śniegu są ślady butów. :evil: Wcześniej napewno ich nie było.

Mam nadzieję, że ktoś sobie tylko skracał drogę.

Chyba sobie kupie jakieś strzelające urządzenie. :lol:

Ale ogólnie nasza okolica wyjątkowo spokojna.

• 5 months później...

Madziasta.No nie mogłam doczytać Twojego postu. :lol: :cry: :lol: :cry:

A tak serio, Ci którzy kupują od złodziei to jeszcze gorsze s...y.U mnie tacy przed blokiem w biały dzień handlują czasem "okazjami" z Niemiec:perfumy, dresy, takie tam.

No i wychodzi sąsiadka, pani prezes w dużym markecie, stała klientka. :evil:

u nas jak do tej pory zgineły 2 nowe taczki.

Budowa moja jest na ukończeniu.

Dziwne jest to, że my dobudowujemy sie do domu rodziców, w którym cały czas budowy mieszkamy. Tak wiec taczki gwizdneli nam pod nosem. "Specjalisci". :evil:

Od momentu jak zaczeliśmy robić wykonczeniówkę mąż śpi na budowie. Moze dzięki temu nic nie ginie.

Ja jeszcze raz.

w nowym mieszkaniu miałam włamanie koło miesiąca po wprowadzeniu się.Okropnie się potem czułam.Nie z powodu strat materialnych, bo złodziej ledwo wszedł, uszkadzając zamek w drzwiach i zaraz przestraszony telefonem, uciekł.Uświadomiłam sobie wtedy, że byliśmy obserwowani, na 100 % przez budowlańca z bloku naprzeciwko.A ja do tego czasu to nawet nie zamykałam drzwi wejściowych od środka, zostawiałam otwarte okna, nawet balkon.Tak, że mieliśmy więcej szczęścia, niż rozumu.

A co zrobię w domu na etapie wykańczania?Nie mam pojęcia.Pewno alarm, ale może też jakiś emeryt?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
mojemu znajomemu zlodzieje dopiero wycieli numer. Budowa skonczona w sobote przeprowadzka a w czwartek dzwoni do mnie ze wlamali sie mu do domu. Wyniesli wszystko tj caly bialy montaz z 2 lazienek, wszystkie kaloryfery, piec ,rozdzielnie, gniazdka, kontakty, drzwi wewnetrzne, wklad kominkowy, caly sprzet elektryczny z kuchni, kuchenke gazowa. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze wylonczyli alarm i weszli przez drzwi wejsciowe otwierajac je kluczem. Dodam ze wszystko bylo podlonczone i uruchomione. To ci dopiero fachowcy, wczesniej robili mu szambo to i dorobili sobie klucze, no a ze za reke nie zlapal to i udowodnic niemoze. Naszczescie dom mial ubezpieczony.