Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Maxymow przyjrzałem sie jeszcze raz c74 i c74b- te domu sa bardzo podobne - ale jednak roznia sie. To zalezy jak bardzo w nie wnikać. dla mnie roznica w powierzchni salonów ok. 3m2 i roznica w powierzchniach kuchni (1m2) jest znaczna.

Wnikajac dalej - moim zdaniem sciana garaz/hol w C74 jest scianą konstrukcyjna wiec jezeli Ewuś będziesz chciała ja zlikwidować lub zmienic na dzialową - bedzie to zwiazane ze zmianą konstrukcji stropu.

No ale to tak jak mówię zalezy od stopnia wglębiania się w szczegóły.

Co do skreslania czerwonym markerem rysunku - wydaje mi sie ze to tak wyglada - ale to chyba zależy od konkretnego urzednika czy bedzie wymagal rysunku zamiennego czy wystarczy mu korekta markerem - szczerze mowiac nie mam doswiadczen z adaptacja projektów gotowych wiec na ten temat juz sie nie wypowiadam

Oczywiście masz rację, ale pisałem już, że miałem te projekty w ręku (przed oczami) i ściana o której piszwsz jest ścianą konstrukcyjną. Zmiana, o której piszesz wiąże się jedynie ze zmianą umiejscowienia dzrzwi do garażu (gabinetu).

W sumie nie interesuje mnie co ewuś zrobisz, ale wiedz jedno: każda zmiana gotowca kosztuje.

Pozdrawiam

• 5 months później...
  • 4 months później...
Witam, buduję c74a, dziś wyłałem ściany fundamentowe.

Witamy. Po pokonaniu urzedów i urzędników co trwało " jedyne" pół

roku wylaliśmy fundamenty i zrobiliśmy podmurówkę. Na ten rok to tyle. Reszta prac wczesną wiosna jak tylko aura pozwoli. Mamy działke z wiazdem od południa i dlatego wybraliśmy projekt c74b w odbiciu lustrzanym. Wejście od wschodu, salon od południa garaż od północy. TO tyle szykujemy się na wiosne. Pozdrowionka.