Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYSTEMY KOMINOWE FIRMY ZAPEL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
Ja mam [system kominkowy Darco i jestem zadowolony. Uważam, że nie warto wykładać aż tak dużych pieniędzy na jakieś firmowe systemy skoro te tańsze im nie ustępują. Ja mam swój już 5 lat i nic się złego z nim nie dzieje. Edytowane przez Elfir

• 1 year później...

Nie polecam firmy Zapel. Mam i używałem dwie zimy. Spękał ale gwarancja nie została uznana. Wszystko było zrobione zgodnie z instrukcją ale i tak odpowiedź reklamacji była negatywna. Jestem na etapie konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta.

Wszystkie elementy komina były oryginalne Zapela. Ale paragraf się i tak znalazł żeby gwarancja nie była uznana. Ponieważ mam drugi komin zastanawiam sie nad przeróbka instalacji w piwnicy i zgłoszenia sprawy do sadu. Jeśli jest ktoś kto może mi doradzić i pomóc w tej sprawie to bardzo prosze o kontakt ze mną na e-mail to oddzwonię.

• 7 months później...
  • 5 weeks później...

Witam

Jakiś czas temu też szukałem kominów, przerabiałem wszystkie fora, doradzałem się kogo tylko mogłem. Chciałem kupić kominy dobre, niemieckie, ale w przystępnej cenie. Kominy, z certyfikatem, atestem i DŁUGĄ GWARANCJĄ nie tylko na papierze, ale mającą pokrycie w rzeczywistości. Z rekomendacji majstra kupiłem niemieckie kominy ze systemykominowe.pl. Zawierzyłem i nie żałuję, świetnie wszystko gra ze sobą, nie było żadnych problemów z montażem, odbiorem kominiarskim i co najważniejsze z eksploatacją. Mówi, że stawia już od wielu lat i ręczy za nie. Tak więc śpię spokojnie w ciepłym domu :), a nie wydałem na nie majątku!

Pozdrawiam

Michał