sensuit 04.12.2023 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Po wymianie mechanizmu ze zwykłego na uchylny mam problem z drzwiami balkonowymi. Niestety mam cały czas nieszczelność w tych drzwiach (czuć wyraźny ciąg na dole pomiędzy futryną i drzwiami) mimo:- wymiany uszczelki,- próby doszczelnienia za pomocą uszczelek płaskich. Próbowałem i ja i firma, która się zajmuje uszczelnianiem. Nie chce już zimą dalej eksperymentować i chciałbym jednorazowo doszczelnić te drzwi przy założeniu, że na wiosnę zdejmę to uszczelnienie. Co mogę użyć (silikon, pianka, ..) i jaki, aby definitywnie uszczelnić te drzwi, ale ich nie zniszczyć - czyli na wiosnę będę mógł zdjąć to uszczelnienie. Chcę na wiosnę spróbować jeszcze raz z porządnymi uszczelkami, a jak to nie zda rezultatu zastanowię się nad wymianą drzwi. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/275526-nieszczelne-okno/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2023 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Poszukaj firmy która się zajmuje serwisem okien. Uszczelniacze pchają te uszczelki bez opamiętania (bo to szybki i dobry zarobek) a często efekt jest odwrotny do założonego. Za grube uszczelki nie pozwalają dobrze dolegać skrzydłu do ramy i niszczą okucia ! Ciężko zgadnąć dlaczego masz przewiew. Może przeszkadza uszczelka, może ktoś wymieniający mechanizm nie dał wystraczająco elementów ryglujących, może coś się urwało, może źle jest przykręcone. Możesz zrobić zdjęcie / filmik otwartego okna tak by było widać wszystkie okucia i zaznaczyć gdzie dokładnie wieje? Ps. Uszczelnienie drzwi pianką definitywnie je zniszczy. Możesz okleić je srebrną taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/275526-nieszczelne-okno/#findComment-8085875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts