zbyl 12/10/23 05:10 AM Zgłoś naruszenie Share Posted December 10, 2023 Witam. Mam odkurzacz centralny od 4 lat. Przy odkurzaniu zostalo cos wciagniete i zatkala sie instalacja centralnego odkurzacza. Probowalem przetkac instalacje zatykajac otwory jak i zmijka 15m ale nic to niestety nie dalo. Zmijka nie dochodzi wszedzie. Mozecie pomoc w tej sytuacji i polecic specjaliste w malopolskim (Krakow).Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hipka1719516346 12/15/23 11:54 AM Zgłoś naruszenie Share Posted December 15, 2023 można też obrócić wtyczkę od jednostki centralnej o 180 stopni i zamiast ssać zacznie tłoczyć powietrze - powinno się udać wydmuchać przeszkodę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregos11 12/17/23 03:55 PM Zgłoś naruszenie Share Posted December 17, 2023 Wtyczkę zasilania? Jeżeli o niej myślałeś, to jesteś naprawdę bardzo zabawny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lew2 12/17/23 09:03 PM Zgłoś naruszenie Share Posted December 17, 2023 Też mi się zatkał. Kupiłem kamerę na kablu, ale nie wchodziła zbyt głęboko. Niby przydatna, ale kabel ma giętki i trzeba ją przypiąć do jakiegoś sztywniejszego przewodu. Kupiłem vakuometr i dzięki temu mogłem ocenić gdzie ciśnienie spada. Najpierw zapuściłem mocny odkurzacz przenośny w drugą stronę, aby wyciągnąć to co się zakleszczyło.I wyszło, że przy samym wlocie do separatora przed odkurzaczem jest spadek. Rozkręciłem podpięcie, a tam był wielki kamień, taki odłamek pustaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hipka1719516346 12/18/23 01:49 PM Zgłoś naruszenie Share Posted December 18, 2023 Wtyczkę zasilania? (...) w drugą stronę, aby wyciągnąć to co się zakleszczyło. I wyszło (...) toć mówię przecie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregos11 12/21/23 08:23 AM Zgłoś naruszenie Share Posted December 21, 2023 Hehehehe, a ziemia to w którą stronę się kręci, jak sie tą wtyczkę odwróci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts