Trever 11.12.2023 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2023 Witam, robię podłogę na gruncie w łazience. Grubość wylewki to 5cm + (klej i płytki) - (spadek 1-2cm) a wysokość zabudowy odpływu to ok 7cm czyli odpływ wychodzi ponad posadzką. Czy w takim razie powinienem wyciąć jakąś bruzdę w styropianie żeby odpływ się zmieścił w podłodze? Czy to jest akceptowalne pod względem stabilności umocowania odpływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalbial 17.12.2023 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 Nóżki odpływu powinny stać na betonie a nie na styropianie, więc masz do dyspozycji całą grubość warstw posadzkowych minus spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 17.12.2023 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 Odpływ liniowy zatapia się w betonie. Sam musisz ocenić, czy można wyciąć styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trever 18.12.2023 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Styropian mam 3x5cm więc teoretycznie mogę wyciąć te 5cm od góry podlać cieniutka warstwę betonu, na tym postawić nóżki, wypoziomować i zalać betonem. Takie coś mi przychodzi do głowy. Tylko nie wiem czy warstwa betonu pod nóżkami nie będzie zbyt cienka i popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.12.2023 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Strasznie kombinujesz. Wybierz styropian. Połóż kawałek płytki pod nóżki. Wypoziomuj odpływ. Zalej betonem. Beton będzie trzymał stabilnie odpływ, a nie nóżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts