Ivonesca 16.12.2002 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 zed- przyłączam się do pytania Opalki, bo może to by było rozwiązanie na naszą podłoge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Obejrzałam sobie dokładnie oferowane na rynku i dochodzę do wniosku,ze najtaniej i najlepiej było by z dechami. Myślę jeszcze ew. o parkiecie w częsci dziennej.Wprawdze nie wiem jak to połaczyć potem z częścią nocną poprzez prowadząced do niej schody.Zrobi się misz-masz, a tego chcę uniknąć. W każdym razie obejrzane przeze mnie panele -barlinka nie budzą we mnie entuzjazmu.Chyba któryś z klientów sprawdzał ich wytrzymałość bo były porysowane,ale skutecznie niestety.Sprzedawca stwierdził,że klienci robią tu różne rzeczy z tymi panelami,rysują je nożem, dłubią w nich, itd.No i efekty widziałam-prześwitujący kawałek czegoś białego, na pewno sztucznego. A jak kawałek drewna odpryśnie to będzie widać kawałek drewna. Parkiety z kolei drogie-tak,żeby dać je w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi 16.12.2002 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Opalka czy ty się na święta czasem nie wprowadzasz takie tempo!A deski mozna "na pióro" i nawet wyschnięte jeśli pojawiaja się po czasie szpary poprostu sie przekłada. Przeczekanie na wykładzinie to dobry pomysł też jeśli chodzi o suchość podłoża. A wilgotność mierzy się wilgotnościomierzem czyżby instalacje już skończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2002 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 E, nie , tak dobrze to nie ma Korzystając z przestoju zimowego badam rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 17.12.2002 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Deski podłogowe układa się tylko na pióro, pomimo tego widziałem jak po sezonie grzewczym można było wyjąć deskę z podłogi. Ułożenie desek tak jak pisałem nie powinno im zaszkodzić mogą się jedynie zabrudzić ale cyklinowanie powinno załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaka 24.01.2003 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2003 czesc!czy moze ktos zna technologie ukladnia dech na kleju bezposrednio na podlogi (tzn bez legarow) slyszalem cos takiego od znajomego ktory pracuje w tartaku.Ow znajomy twierdzi ze jest to extra sprawa pod ogrzewanie podlogowe - a ja takie zamierzam zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 26.01.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2003 deski podlogowe bede u siebie ukladac na obce pioro, duza oszczednosc materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 28.01.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 On 2003-01-26 20:20, paj^ wrote: deski podlogowe bede u siebie ukladac na obce pioro, duza oszczednosc materialu Moje deski mialy wpusty - moze dzieki temu beda w przyszlosci sztywniejsze, beda mialy mniejsze szpary i mnie beda trzeszczec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 A czy ktos ma doswiadczenie lub cos slyszal o deskach jodlowych?W tartaku dowiedzialem sie ze cena jest ta sama co za sosne i ponoc ladniej wyglada. Natomiast nic nie wiem o wytrzymalosci ani jak taka deska wyglada po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 30.01.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Sosna i swierk jest najbardziej miekkim drewnem, co napewno jest niekorzystne dla trwalosci podlogi. Jodla pewnie jest trwrdsza, ale nie miestety nie wiem jak wyglada sprawa z uzyciem jej na podloge, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 20.02.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Co do podłóg czy ktoś robił podłogi z drewna egzotycznego (kepas) lub innego. Czy można je normalnie lakierować czy trzeba wosokować?? Proszę o odzew Ciechanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 30.03.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Ej no co z ta podłogą z desek jodłowych. Brzmi dość przekonywująco, skoro cena jest ta sama, a deski są twardsze!!Czy układająć wełnę między legarami upychaliście ją czy też pozostawała ona luźna? Jaka wełna sie do tego najlepiej nadaje...Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 31.03.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 A ja wrócę do poczciwej sosny - ponieważ na nic innego mnie nie stać a paneli z płyty nie chcę..wrrrrPoczytałam to co napisaliśie i myslę sobie tu. Z tego wynika, że można tę sosenkę utrzymać jako tako (może za 10-15 lat sobie przemienię na barlinek...-na razie mi nie grozi)Patrzę tu na podaną przez kogos stronke i na sosnę barwioną białym olejem http://www.stol-stal.waw.pl/nasza_oferta.html Czy ktoś z was tego próbował i pytanie kolejne czy taki olej jest lepszy/gorszy od zwykłego lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts