Janek1987 12.12.2023 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Witam forumowiczów! Mam pytanie odnoście terminu odbioru a samego odbioru. Zazwyczaj w umowie na prace wykończeniowe mam taki zapis:- termin odbioru prac przez Inwestora nastąpi w ciągu 5 dni o daty zgłoszenia przez Wykonawce Zazwyczaj po zgłoszeniu prac do odbioru i braku uwag oraz zastrzeżeń przez Inwestora wystawiam fakturę i wysyłam na e-maila. Wiadomo, że Inwestor jest w tym momencie zobowiązany do dokonania odbioru w terminie umówionym. Czy w takim przypadku mam takie prawo bo ostatnio naszły mnie jakieś wątpliwości z uwagi na to, że nie dochodzi fizycznie do odbioru przez strony. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.12.2023 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2023 Wg mnie masz prawo do wystawienia faktury po tym umownym terminie odbioru. Dobrze by było mieć jakis dokument o zgłoszeniu do odbioru czyli to warto dokonac pisemnie. Tak aby mieć potwierdzenie zgłoszenia.. Prawnikiem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts