earthenware 14.12.2023 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 Dzień dobry Szanowni Forumowicze,pytanie od laika - mam kocioł De Dietrich MCX 24 z zasobnikiem, który obecnie w zimie ogrzewa dom i grzeje ciepłą wodę użytkową. W domu mam drobny problem z instalacją wody użytkowej, niestety jest miedziana i przecieka w miejscu, które uniemożliwia szybką naprawdę. Kiedy jestem w domu to nie problem, kapie sobie do wiaderka i wylewam wodę. Ale muszę teraz wyjechać na kilka dni i chciałbym zamknąć zawór z wodą w domu, spuścić wodę z instalacji odkręcając wszystkie krany i żeby tak zostało na kilka dni. Pytanie - czy mogę tak zrobić i czy nie wyskoczy jakiś błąd na kotle, np. będzie próbował grzać wodę w zasobniku, a tam nie będzie wody i nie będzie dopuszczana? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 14.12.2023 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 A czemu nie wyłączysz kotła skoro spuszczasz z niego wode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
earthenware 14.12.2023 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2023 W lecie wyłączyłbym i byłby spokój, ale jest zima, to kocioł dwufunkcyjny i chcę, żeby normalnie grzał dom, tylko grzanie wody będzie w tym czasie niepotrzebne i dobrze jak bym mógł spuścić tą wodę, żeby z tej rury nie kapało, albo tam bardziej nie zaczęło się lać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts