xMichalxx3 18.12.2023 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Witam serdecznie wszystkich. Chciałbym zapytać jak zmieniło się Wasze zużycie energi po ociepleniu budynku z pustką powietrzną w środku muru. Zastanawiam się na ile sprawdzi się ocieplenie styropianem. Przymierzam się do termomodernizacji budynku. Dom z lat 90 24 cm gazobetonu od środku, później 6cm pustki powietrznej wrapowanie i cegła silkatowa pełna 12cm. Pustka powietrzna nie jest wentylowana ale jestem przekonany że powietrze w środku krąży. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami po ociepleniu podobnego domu? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 18.12.2023 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Ja mam podobnie z tym że sama cegła a pustka ma 6cm dociepliłem 12 cm grafitowym pod dach zapodałem 30 cm wełny i teraz im większy mróz tym cieplej :D najgorsza temp w okolicach plus 0-4 stopnie dla pompy oczywiście ale rewelka jest , ogrzewanie mógłbym teoretycznie na 3 dni wyłączyć i nie spadnie poniżej 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts