western 19.12.2023 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2023 Foto zrobione w górę ściany szczytowej. Z racji około centymetrowej przerwy między elewacją a dachówką w dachu regularnie gnieżdżą się ptaki (na czerwowo zaznaczyłem ślad po ich podejściu do lądowania). Czym najlepiej to uszczelnić, żeby nie poniszczyć dachówki oraz elewacji? Sprawa będzie wymagała podejścia podnośnikiem koszowym, więc muszę być gotowy [ATTACH=CONFIG]467469[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rarac 23.12.2023 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2023 (edytowane) Tutaj (Australia) Niektóre samorządy mają obecnie ograniczenia dotyczące wartości współczynnika odbicia i/lub koloru: „Materiały dachowe nie powinny powodować nadmiernego odblasku i odbicia”. Zbliża się omegle xender jednak zmiana w polityce rządu, która umożliwi stosowanie lżejszych dachów. Dachy w jaśniejszych kolorach będą obowiązkowym elementem kontroli planowania w celu ograniczenia efektu wyspy ciepła. Edytowane 27 Grudnia 2023 przez rarac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.01.2024 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia A co ma wspólnego ciężar dachu z kolorem?! Lekkość pokrycia to wada nie zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.01.2024 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia ... Czym najlepiej to uszczelnić, żeby nie poniszczyć dachówki oraz elewacji?... Trzeba będzie zdemontować wszystkie dachówki szczytowe (skrajne) i zamontować indywidualną obróbkę blacharską. W załączeniu zdjęcia z mojej realizacji gdzie miałem podobną sytuację. Widać ile gniazd założyły ptaki. Na szczęście krycie wstępne było wykonane papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts