damianpommaciepla 26.12.2023 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 Cześć, Planuje wymienić grzejniki na większe bo zmieniłem piec gazowy na pompę ciepła i chce zejść z parametru planuje kupić regulus dubel 6/140 na papierze ma spora moc czy myślicie ze uda się zejść z parametrem grzewcze 35 stopni albo niżej z takim grzejnikiem ? obecnie mam Purmo 2 płytowy 1mx0,6m musze grzać go do 45-50 stopni co nie jest ekonomiczne przy pompie ciepła. Jak się sprawuje taki grzejnik ? znalazłem stare opinie z przed 10 lat ale coś mogło się zmienić w produkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 26.12.2023 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 Może poszukaj np na OLX grzejników płytowych ale V/C33 i porównaj moce. Ja swego czasu kupiłem takie grzejniki za 1/3 ceny. Były raz zalane wodą. Sprzedają ludzie, którzy kupili mieszkania deweloperskie i wystrój robią po swojemu ściągając większość nowych grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianpommaciepla 26.12.2023 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 ja potrzebowałbym 2,3-2,5 metra trzypłytowe ludzie takich nie maja w mieszkaniach ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 26.12.2023 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 ja potrzebowałbym 2,3-2,5 metra trzypłytowe ludzie takich nie maja w mieszkaniach ;0 A jak wypadają moce V33 w stosunku do tego regulusa biorąc pod uwagę te same wielkości? Bo z tego co ja pamiętam to były one bardzo zbliżone dlatego sobie dałem spokój. Za regulusy wyszło mi chyba koło 4tys za 4 grzejniki a i tak dostałem rabat koło 35% od znajomego z hurtowni. Ja mam 4 grzejniki 900x600 V33 i z tego co pamietam jak liczyłem wychodziło koło 500W przy zasilaniu 40* a te 500W potrzebowałbym jakby na dworze było -20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianpommaciepla 26.12.2023 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 regulus napewno ma plus bo jest mniejszy ale czy ma jakieś wady i inne zalety to nie wiem, dlatego tutaj napisałemzastanawia tez mnie zład wody w regulus jest mały tzn ze musi być duży przepływ wody a wyjście mam pex16 na grzejniki czy taki pex pociągnie regulusa czy 2,5 metrowy trzypłytowe grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts