Lasuchel 02.01.2024 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku, Uczę się ustawiać moje urządzenie - Clear Vent HD3HRCP. Mam wątpliwości do fabrycznych ustawień dotyczących ogranicznika pracy pomp w przypadku gdy wilgotność spadnie poniżej wartości granicznej, Producent sugeruje aby wentylatory pompowały o 60m3 mniej (zarówno wywiewy i nawiewy) w przypadku gdy wilgotność spadnie ponizej zadanej przez użytkownika wartości minus histereza. Ja mam ustawiony poziom wilgotności na 50% - histereza 10% = 40%). Jednak, mój projekt zakłada filtrację 290m3 na najwyższym biegu, 190 na biegu 2 oraz 90 na biegu 1. W nocy i w dni powszednie (do 16) działamy na biegu 1. Po południu na 2 . Trzeci bieg włącza się 1 x dziennie lub jak potrzebujemy. Czyli gdy wilgotność mamy poniżej 40% to w praktyce przez większość dnia mamy tylko 30m3 czyli 10% mocy z projektu. Sądzę, że te ustawienia powinny być procentowe a nie wartościowe. Czy macie podobne konfiguracje na swoich urządzeniach. Jak sobie z tym radzicie? Dodam jeszcze, że przy obecnych temperaturach utrzymuje się w domu wilgotność w okolicach 39-43%. Z góry dzięki za komentarze. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lasuchel 14.01.2024 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia Cześć, odświeżam temat. Czy nikt nie ma automatycznych ustawień przy różnicach wilgotności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts