zeusik6 09.01.2024 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) Jeśli rzeczywiście jest to efekt słabej wentylacji, to może trzeba by ją dokładnie przeczyścić, może coś blokuje, gniado ptaków itp. Ja też mam małe dzieci w bloku szczelne okna i codziennie dzieciaki do jednego pokoju ja w trzech okna na oścież 5-7min i zamykam. 5min pokój się nagrzeje dzieciaki z powrotem i wietrze pokój w którym siedzieli. Mieszkam 13 lat. 4 piętro ostatnie, na dachu zero ocieplenia w bloku, żadnego grzyba na ścianach nic. Mieszkanie niezaduszone, jak u niektórych jak się wejdzie aż czuć. I tak z 3-4 razy dziennie i na chwilę przed spaniem Można coś zaradzić do wentylacji grawitacyjnej aby wymusić obieg powietrza bardziej , ale bez przerabiania całego domu (jak to ma miejsce przy rekuperacji) ? Tak wpuścić świeże powietrze do środka by wypchać zużyte kominem. Otworzyć okno Edytowane 9 Stycznia przez zeusik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts