adriangrz 05.01.2024 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Witam, mam zdjętą kostkę brukową i położony przewód elektryczny w peszlu. Zadanie polega na wlożeniu przewodu pod kostkę i ułożenie kostki w tych miejscach. Długość kostki do ułożenia ok. 22 mb, szerokość 2 kostki. Podbudowa piach, nie było zaprawy z cementem i kostka jest na piachu więc wykopanie dołka na przewód to jak kopanie w piasku. Załączam zdjęcia. Proszę o szacunkowy koszt ile kosztuje taki zakres prac [ATTACH=CONFIG]467630[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467631[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467633[/ATTACH]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 05.01.2024 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia (edytowane) Do takiej roboty to żadna wieksza ekipa nie przyjdzie, conajwyżej pan Heniu z wynajętą zagęszczarką. Najlepiej zrób to sam. Najpierw wkop peszel a jak będziesz mial w miare zakopane to poukładaj kostke tak żeby wystawało okolo 1cm i wtedy wynajmnij sobie zageszczarkę na 1 dzień. Ja bym usunał dwa ostatnie rządki przy obrzeżu, najmniej bedzie widać.Generalnie odradzam aroty i peszle do takich zastosowań - po prostu kup kabel ziemny, nic mu nie bedzie nawet kilka cm pod kostką - będziesz mial o wiele mniej kopana i równiejszą kostkę potem.Jak już koniecznie chcesz arota to podziuraw go co kilkanaście cm bo jak się woda dostanie to już nigdy nie wyjdzie, a wierz mi że woda w końcu się tam dostanie Ostatnio jak odkopałem taki peszel u szwagra i przebiliśmy go to fontanna wody poszla na metr do góry..... wyobraź sobie co się dzieje z tym kablem w peszlu jak ta woda zamarznie. Edytowane 5 Stycznia przez dwiecegly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriangrz 15.02.2024 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego Ok, ale jeśli miałby przyjść taki Pan Heniu z wynajętą zagęszczarką, ile może taki Pan wziąć za to zadanie za robotę bez ponaglania Pana Henia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykpastwa 19.11.2024 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 06:15 160zl / m² Niby to takie proste jak kolega wyżej napisał a nie koniecznie, zle zrobisz będziesz miał koleiny. Prad minimum 40cm pod kostką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts