Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

.

Agnieszka1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak bardzo wam zalezy w sensie czy jesli wybor by mial byc - ciaza i dziecko ze strata pracy lub praca i zapomnij o ciazy, codziennosc z rodzina i rezygnacja z aktualnej pracy lub praca w delegacji, praca z niedoceniajaca cie dyrekcja czy rezygnacja z takiej pracy itd - co byscie wybrali?

Nie marudz tylko trzymaj sie tej roboty gdzie pozwalaja Ci 1000 postow w godzinach pracy wyslac a drugie 2000 przeczytac, a te Twoje 1200 z moich podatkow to i tak za duza rozrzutnosc Panstwa moja kasa.

Czy sie gdzies pomylilem?

Czekam na atak rzeszy slodkopierdzacych kawopijcow utrzymujacych sie z podatkow lub monopolu energo-gazowo-wodnego itp.

Jak bardzo wam zalezy w sensie czy jesli wybor by mial byc - ciaza i dziecko ze strata pracy lub praca i zapomnij o ciazy, codziennosc z rodzina i rezygnacja z aktualnej pracy lub praca w delegacji, praca z niedoceniajaca cie dyrekcja czy rezygnacja z takiej pracy itd - co byscie wybrali?

Nie marudz tylko trzymaj sie tej roboty gdzie pozwalaja Ci 1000 postow w godzinach pracy wyslac a drugie 2000 przeczytac, a te Twoje 1200 z moich podatkow to i tak za duza rozrzutnosc Panstwa moja kasa.

Czy sie gdzies pomylilem?

Czekam na atak rzeszy slodkopierdzacych kawopijcow utrzymujacych sie z podatkow lub monopolu energo-gazowo-wodnego itp.

Anonimy nie zasluguja na odpowiedz ( swoja droga brak odwagi aby sie podpisac moze tez wynikac z frustracji zyciowej )

Agnieszka, stoisz przed takim wyborem? Nie ma się co zastanawiać. Praca nie ta to inna. Widzę, że obecna Cię nie satysfakcjonuje, więc wybór jest chyba jeszcze prostszy. Wybieram oczywiście:

ciaza i dziecko ze strata pracy i codziennosc z rodzina i rezygnacja z aktualnej pracy .

Poczytaj sobie wątek "ranyy proszę o pomoc". Tam jest odpowiedź :)

Jest jeszcze taka opcja, że nie można zrezygnować z pracy, nawet, jeśli się jej serdecznie nienawidzi, bo z czegoś trzeba żyć. Ja bardzo bym chciała miec taką możliwość - nie lubię pracy, rzucam ja, rodzę dzieci i poświęcam się ich wychowaniu, a na dom i rodzinę pracuje mąż. Niestety, tak nie mam :(

Ps. Szkoda mi takich strustrowanych urzędasów jak "gość" - autor drugiego postu w tym wątku. Tacy ludzie nie mają pojęcia, że istnieje świat prywatnych firm, poza urzędami i państwowymi molochami. Siedzi taki skwaszony za biurkiem, trzyma się kurczowo swojego wytartego krzesełka i do głowy mu nie przyjdzie, jak wygląda prawdziwy świat :-?

Agnieszko - wydaje mi się, że dojrzałaś do zmiany (może pracy na początek?) :-). Osobiscie źle bym się czuła z koncepcją, w której budżet rodziny opiera się tylko na jednej stronie. Poza tym ja baardzo lubię pracować :-)

A dzieci - 3 :oops:

Do goscia - opisani przez ciebie kawopijcy z rzadka budują domy. Chyba nie pod ten adres wylewasz frustracje :-(

BabaB

wygrywam w LOTTO i mówię wszystkim, że mi to wszystkko już "LOTTO" :)

Ach marzenie :-?

Dziewczyny jak tylko uważacie, że dacie radę wyżyć z 1 pensji to nie ma się co zastanawiać. Młodsze nie będziemy :( a czas tak szybko leci :(

Taaaak niestety ale twoja pielegniara ( po lewej) zacheca ladnie - jakby mowila - no chodzcie , ktora nastepna rodzi? :wink:

Praca - rzecz nabyta. Raz jest, raz jej nie ma. Dziecko zmienia nas i nasz swiat. Sa to nieporownywalne wartosci i jesli masz dylemat czy najpierw urodzic, a potem szukac pracy, czy szukac pracy, a odlozyc urodzenie, to ja bym sie nie zastanawial. Im pozniej masz dzieci tym krocej sie nimi (jak i wnukami) nacieszysz.

Hej

Mamy taką własnie hipotetyczną sytuacje, jakiej boi się Agnieszka1. U żony w pracy jest brzydki "zwyczaj" zwalniania osób, które wracają z macierzyńskiego. I co my na to? Nam to "rybka".

Od niedługiego czasu jesteśmy w ciąży (BTW, pierwszy raz piszę o tym na forum, więc jeśli ktoś mnie lubi to czekam na gratulacje :wink: ) i co będzie to będzie.

Reasumując. Nie wiem co masz za prace, ale życze Ci, żebyś też sobie powiedziała "mi to rybka 8) "

Pozdrowienia B.

Hej

Od niedługiego czasu jesteśmy w ciąży (BTW, pierwszy raz piszę o tym na forum, więc jeśli ktoś mnie lubi to czekam na gratulacje :wink: ) i co będzie to będzie.

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :p Dużo zdrowia i dobrego samopoczucia dla Żony, cierpliwości dla Ciebie i wszystkiego dobrego dla małej Fasolki :D życzę!!!

Hej

Mamy taką własnie hipotetyczną sytuacje, jakiej boi się Agnieszka1. U żony w pracy jest brzydki "zwyczaj" zwalniania osób, które wracają z macierzyńskiego. I co my na to? Nam to "rybka".

Reasumując. Nie wiem co masz za prace, ale życze Ci, żebyś też sobie powiedziała "mi to rybka 8) "

Pozdrowienia B.

GRATULACJE NAJSERDECZNIEJSZE!!!!!!!!!!!!! ZYCZE ZDROWEGO PIEKNEGO DZIDZIUSIA :p :p :p

Benicio prace mam dobra

Benicio, gratuluję!!! :D I trzymam kciuki za dobre samopoczucie żonki.

Aga J.G. - wasze plany dokładnie pokrywają się z naszymi. :D

A co do głównego wątku - po pierwszym dziecku i rocznym urlopie wychowawczym musiałam zmienić pracę, choć z żalem (nie dlatego, że taka wredna firma, tylko się przeprowadziłam). Więc zmieniłam.

Po drugim dziecku sama chciałam zmienić pracę, ale moje firma bardzo mnie namawiała na jak najszybszy powrót i zgodziła się nawet na pół etatu. Skorzystałam z tej propozycji i bardzo mi to w tej chwili na rękę.

A teraz usilnie myślę nad trzecim bobasem (w końcu dom już stoi), a co potem będzie z pracą? Życie pokaże.

Nie ma co się z góry martwić, i tak zawsze wszystko jest inaczej, niż człowiek się spodziewa...

Benicio wielkie GRATULKI wszystkiego dobrego dla żony, duzo dużo zdrowia dla całej trójki

Magmi cieszę sie Wasz dom już stoi więc do roboty :wink: :) ja jeszcze muszę poczekać ale co tam dam radę i będziemy mieli naszego 3 bobaska ( córki też nas naciskają :) )