glaina 07.01.2024 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia Witam Majstry, chciałbym się Was doradzić na temat ocieplenia stropu u moich rodziców (strop terivva) na poddaszu nieużytkowym. Materiały jakie mam do wykorzystania to wełna isover 20cm oraz styropian podłogowy 5cm (został mi z budowy mojego domu). Ogólny zamysł jest taki aby styropianem wykleić dookoła wszystkie ściany kolankowe na zakładkę oraz jedną warstwę na stropie, następnie wyłożyć na tym styropianie wełnę a na samą góre starą watę szklaną która obecnie się na tym strychu znajduje i na końcu wiadomo folie paroprzepuszczalną. Jako ze łatwiej mi jest to rozrysować to namalowałem przekrój z boku [ATTACH=CONFIG]467668[/ATTACH] Jako że nie jestem fachowcem od izolacji to chciałbym się Was doradzić czy jest to zgodne z sztuką. Drugą zagwozdką jaką mam to co powinienem zrobić z obszarem gdzie część stropu jest zadaszeniem balkonu (rys. brązowy obszar) Jakoś dodatkowo zabezpieczyć czy cuś? [ATTACH=CONFIG]467667[/ATTACH] Z góry dziękuje za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horas91 10.01.2024 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia Nikt nie odpisla. PIerwszy obrazek wyglada zgodnie ze sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts