DamianLrz 07.01.2024 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2024 Dzień dobry, Potrzebuję pomocy w wyborze okien, nie mam zbyt dużej wiedzy na temat budowy okien, okuć i wszystkiego co związanego z oknami i z tego powodu chciałbym się Was poradzić, która oferta jest dobra. Aktualnie otrzymałem 3 wyceny okien, które kwotowo nie różnią się znacząco, stąd moje pytanie czy jakościowo również się nie różnią. PIERWSZA OPCJA 1. Typ REHAU-SYNEGO MD Typ okuć: Z Concept RU 2+T+ DFE Z Concept R 1 MVA GAM Szklenie: 4/18 ciepła czarna/4/18 ciepła czarna/4 U=0.5 Większość okien posiada okucia RU 2+T+DFE Okno tarasowe przesuwne w wersji psk REHAU-SYNEGO MD 1.Skrzydło bez okuć, szklenie 4/18 ciepła /4/18 ciepła/4 U=0.5 2. Typ okuć PAS160 S GAM SBSKPAB+SBAK 4/18 ciepła/4/18/ciepła/4 Okna balkonowe na poddaszu: REHAU-SYNEGO MD Przymyki: 1x537455 1.Typ okuć: Concept R SB 2 (MVA) + DFE (1xSBS) szklenie 4/18 ciepła / 4/18 ciepła/4 2. Typ okuć : Z Concept RU SC 2+T+DFE szklenie takie samo. DRUGA OPCJA: 1. Typ: PERFECTHERM - PROSTE P/RU System: PERFECTHERM - PROSTE U.Czarna; HS; BLOKADA 48mm standardowy ciepła ramka Parametry wypełnień 4TM/18A/4/18/4TM+TC Wszystkie okna otwierane są jak powyższe. Okno tarasowe przesuwne PSK: PERFECTHERM - PROSTE FIX+PSK System PERFECTHERM - PROSTE 48mm, standardowy, ciepła ranka PSK ze wspomaganiem do 150kg Paramtery wypełnień: 4TM/18A/4/18A/4TM+TC Okna balkonowe poddasze: PERFECTHERM - PROSTE RS+RU System : PERFECTHERM - PROSTE u.czarna, BLOKADA, Słupek ruchomy 48mm, standardowy, ciepła ramka 4TM/18A/4/18A/4TM+TC TRZECIA OPCJA Technologia: VP-82 GOLD ENERGY Szkło: 4SI3/18T/4/18T/4SI3 Uszczelka : TPE Okucie: UR1 Profil: Profil montazowy + uszczelka Okucie Roto NX Docisk srodkowy: okno docisk kryty, balkon docisk zewn Typ klamki: RotoLine Standard Standardowe okna w powyższej kofiguracji. Okno tarasowe przesuwne PSK: Technologia: VP-82 GOLD ENERGY Szkło: 4SI3/18T/4/18T/4SI3 Uszczelka: TPE Słupek: SŁ.STAŁY 94 Okucie: KS160 Profil: Profil montazowy + uszczelka Okucie: Roto NX Docisk srodkowy: okna docisk kryty, balkon doocisk zewn Okna balkonowe na poddaszu: Technologia: VP-82 GOLD ENERGY Szklenie: 4SI3/18T/4/18T/4SI3 Uszczelka: TPE Słupek: SŁ.ruch.okna, Balk Okucie UR2 DOD Okucie: Roto NX typ klamki: RotoSwing standard Mniej więcej tak wygląda opis ofert, które otrzymałem. Nie wiem czy wszystko co niezbędne zawarłem w tym opisie ponieważ tak jak wspomniałem jestem w tym temacie zielony. Prośba o jakieś rady, oceny tych ofert, która jest najbardziej korzystna. Jeśli chodzi o ceny to: 1. REHAU - SYNEGO MD - 36 100 zł 2. PERFECTHERM - 36 900 zł 3. VP-82 GOLD ENERGY - 38 100zł Do każdej wyceny dochodzi jedno okno: 3500x1600 Stałe niedzielone i w każdej wycenie jest szklenie 6mm. Dziękuję bardzo każdemu, kto podzieli się swoją wiedzą na ten temat Miłej niedzieli! Pozdrawiam, Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts