bookstore 07.01.2024 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2024 (edytowane) Mam problem w garażu. Kupiłem garaż z kanałem. Kanał jest w postaci piwnicy z otworem. Strop jest betonowy. Jest mały problem z wodą. Pierwszym problemem jest brak posadzki. Zastałem go w takim stanie: wysokość kanału 2,2m + brak posadzki, jedynie płyty betonowe. Zacząłem od usunięcia płyt betonowych, ale okazało się, że jest to grunt gliniasty czego się spodziewałem. Po usunięciu płyt podniosłem do wysokości 1,8m. Na test zostawiłem w takim stanie. Był suchy rok i wody nie było. Zaczęło się na jesieni od wilgotnej ziemi. Teraz zauważyłem, że jest woda i już rozkładam ręce. Chcę od zewnątrz zrobić izolację pionową + od posadzki: folia do oczek wodnych + styropian + wylewka. Mam plan zrobić studzienkę, żeby przebić się przez warstwę tej gliny za pomocą szlamówki i będę wypompował wodę na ustaloną wysokość, jak będzie podchodzić woda. Czy robię technologicznie? Edytowane 7 Stycznia 2024 przez bookstore interpunkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 09.01.2024 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 Tak, to najtańsze i najszybsze rozwiązanie. Kup szlamowkę z pływakiem, schowaj rurę i sama sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice12 12.04.2024 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2024 Tak, to najtańsze i najszybsze rozwiązanie. Kup szlamowkę z pływakiem, Friday Night Funkin schowaj rurę i sama sobie poradzi. Wydaje się, że to dobry sposób na rozwiązanie tego problemu, spróbuję go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wooyo0 04.06.2024 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) Witajcie guru majsterkowania! Jesienią ubiegłego roku odnowiliśmy fundamenty naszego domu. Dopiero niedawno zauważyłem, ale wokół niektórych cegieł widać zarysy wody. Przeglądałem zdjęcia i widziałem jedno ze stycznia z tym samym wzorem wokół cegieł. Moje pytanie do ekspertów brzmi: https://tutuapp.uno/ Czy to na pewno wyciek wody od wewnątrz, czy może to wilgoć, która była pomiędzy cegłami przed parowaniem? Szkoda, że ta część naszej piwnicy jest BARDZO wykończona. Musiałbym przeciąć cedrową ścianę szafy, sklejkę i izolację, żeby to sprawdzić. Wolałbym tego uniknąć, jeśli nie jest to konieczne. Byłbym wdzięczny za Twój wkład! Edytowane 13 Czerwca 2024 przez wooyo0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts