Vendeur 12.01.2024 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 Cześć, posiadam w swoim rejonie wodociągowym bardzo twardą wodę (377 mg) i chcę ją zmiękczyć. Miałem montować zmiękczacz wody na tabletki solne, ale trafiłem dziś przypadkowo na "bezobsługowe odkamieniacze Limetron oraz KalyxX. Opinii o nich w internecie jest bardzo mało, trudno w zasadzie znaleźć jakiekolwiek poza marketingowym bełkotem... Chciałbym się dowiedzieć, czy ktokolwiek używa takiego czegoś i czy mógłby podzielić się opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prohus 12.01.2024 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 W skrócie pisząc, urządzenia tego typu zmieniają strukturę wodorowęglanu wapnia w takim stopniu, że z formy twardego monolitu przechodzi w monokryształ.Inaczej, po uzdatnieniu Limetronem, Kalyxxem czy nawet po generatorze impulsów, nadal będziemy mieli wodę twardą, ale wytworzony kamień (monokryształ), będzie w formie drobnego osadu, który w przeciwieństwie do twardego kamienia, bezproblemowo schodzi pod mokrą szmatką. Będzie on nadal widoczny na ścianach kabiny prysznicowej, płytkach, czarnej armaturze. Nadal będzie dobrze widoczny w czajniku po przegotowaniu wody. Jedynym skutecznym urządzeniem redukujący twardość wody do 0 to zmiękczacz. W razie pytań proszę o kontakt na priv, podam do siebie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 14.01.2024 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Chciałbym się dowiedzieć, czy ktokolwiek używa takiego czegoś i czy mógłby podzielić się opinią. Poszukaj na forum - jest kilka tematów, w których dyskusja na ten temat była dość obszerna na pewno będziesz w stanie wyrobić sobie zdanie na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 14.01.2024 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Poszukaj na forum - jest kilka tematów, w których dyskusja na ten temat była dość obszerna na pewno będziesz w stanie wyrobić sobie zdanie na ten temat... Qbek, z ciekawości - testowałeś kiedyś ten sprzęt? Bo my testowaliśmy "impulsowy zmiękczacz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prohus 14.01.2024 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Qbek, z ciekawości - testowałeś kiedyś ten sprzęt? Bo my testowaliśmy "impulsowy zmiękczacz". No i jak ? Zastanawiałem się nad dystrybucją tych urządzeń, bo jedna zaprzyjaźniona firma, chwali się, że bardzo dużo tego sprzedają i montują w spólnotach mieszkaniowych oraz firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 14.01.2024 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Qbek, z ciekawości - testowałeś kiedyś ten sprzęt? Bo my testowaliśmy "impulsowy zmiękczacz". Żeby coś przetestować musiałyby istnieć mierzalne kryteria akceptacji... a tu nie ma co mierzyć, bo wszelkie efekty są "na oko"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vendeur 14.01.2024 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Poszukaj na forum - jest kilka tematów, w których dyskusja na ten temat była dość obszerna na pewno będziesz w stanie wyrobić sobie zdanie na ten temat... Szukałem już, czytałem różne opinie. Na większości stron i forach jest tylko marketingowy bełkot przedstawicieli... Na Amazonie i Allegro bardzo mało opinii i w zasadzie wszystkie negatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 15.01.2024 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2024 Chodzi mi o TO forum (Murator), np. tutaj: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?359860-Niechemiczne-katalityczne-zapobieganie-powstawaniu-kamienia-kot%C5%82owego&p=8219701#post8219701 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vendeur 15.01.2024 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2024 No to przecież właśnie o tym wątku pisałem i nawet w nim oddałem swój głos... Dlatego chciałem zapytać o jakąś rzetelną opinię kogokolwiek, kto to u siebie zainstalował. Ale chyba takich osób tutaj nie ma, więc też nie warto się w ogóle pchać w ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 15.01.2024 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2024 Żeby coś przetestować musiałyby istnieć mierzalne kryteria akceptacji... a tu nie ma co mierzyć, bo wszelkie efekty są "na oko"... My kilka dobrych lat temu zainstalowaliśmy takie rozwiązanie na testy w siedzibie firmy. Jednak nie zauważyliśmy efektów działania Tam jest oczywiście kwestia tego, że nie może być za dużo zagięć w instalacji, kolanek itp. bo te kryształy z powrotem się wiążą... cuda na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prohus 15.01.2024 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2024 Ja bym się zastanowił nad adresem siedziby firmy, czyli adresem biura wirtualnego. Jakaś firma krzak Gdyby co, to gdzie mam ich potem szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 16.01.2024 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2024 Gdyby co, to gdzie mam ich potem szukać ? O jakiej firmie teraz piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prohus 16.01.2024 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2024 O jakiej firmie teraz piszesz? O firmie Innovenergy z tematu podlinkowanego przez Qbek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 17.01.2024 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2024 Z nazwy wynika, że to innowacyjna energia, to może też "uzdatniacze" są innowacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts