Gość 12.01.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 12.01.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 ludzie trzymajta mnie, bo.... leon - pomysłowy Dobromirze, strop pracuje, poza tym jak wylewany, to te płyty g-k nieźle namokną.......eh, jak czytam Twoje posty, to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.01.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Rozumiem, że są tzw. suche tynki ale z suchym wylewaniem betonu B-20 jeszcze się nie spotkałem więc - jeśli zrobisz tak jak chcesz to potem szpachelką zdrapiesz grudki gipsu pomięszanego z kartonem.Oczywiście o ile coś z tego gipsu pozostanie. Większość wypłynie wraz z wodą szparami w szałunku. Stary... ..są sprawdzone metody .. a ty ciągle takie Rewolucje Listopadowe. Ps. Wciąż utwierdzasz mnie w przekonaniu, że Twoje posty są sponsorowane przez jakiegoś doktoranta socjologii lub psychiatrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plp 12.01.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 No, nie potraficie docenić pomysłowości. Pomysł jest genialny, tylko z małym błędem. Po co płyty jak strop będzie równiuteńki. Trzeba najpierw wylać samoposiomującą gładź gipsową i na to beton. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 12.01.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 ludzie trzymajta mnie, bo.... leon - pomysłowy Dobromirze, strop pracuje, poza tym jak wylewany, to te płyty g-k nieźle namokną.......eh, jak czytam Twoje posty, to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 nie dziwia mnei wasze nietrafne uwagi , bo wiem ze z budowa macie kontakt tylko za pomoca banku... jesli ktos z was widzial, ze plyta gipsowa rozpuszcza sie w wodzie to daje specajlna nagrode problem w moim pomysle moze byc tylko taki, czy idealnie rowno wykonam szalunek i na tyle sztywno, aby plyty sie nie mogly jakos przemiescic plyta gipsowa oczywiscie namoknie, ale potem wyschnie i bedzie miala dokladnie takie same wlasciwosci jak przez zmoknieciem (wiem co mowie bo robilem testy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 12.01.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 może to okrutne ale cieszę się, że nie będzie mnie u ciebie na paraptówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.01.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 pip,nie wiem jaka jest pow. tego stropu ale używając samopoziomującej gładzi i na to beton to bedzie to najdroższy strop w historii tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomik-słupsk 12.01.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 moze taniej by bylo jak na pelne deskowanie rozwiniesz tapete,i wtedy zalewaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 woprz-a dlaczego ma cie nie byc? jestes zaproszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_misio 12.01.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Jak robiłeś testy i wyszło dobrze to tak rób. Pretensje możesz mieć później tylko do siebie. Dziwny będzie to dom, ale technologia nowatorska.OPATENTUJ TO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 mr misio- dla was to robie i nie opatentuje mojego pomyslupo prostu uwazam , ze nei mozna stad tylko czerpac, czasami tzeba cos dac od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgorbacz 12.01.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 mam nowa idee strop bede mial monolit wylewany pomyslalem, o takim numerze: robie pelne deskowanie pod strop, bardzo rowne i ukladam na nim plyty kartonowo gipsowe, z ktorych wystaja juz sruby wkrecone do drewnianych kolkow potem to zalewam i jak zdejme deskowanie spodziewam sie miec gladki sufil do wyszpachlowania i pomalowania co wy na to? Witam na płyty GK dałbym folię, reszta tak jak powiedziałeś. Jeszcze trzeba pamietać o kablach do oświetlenia. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_misio 12.01.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Leon czy ty widziałeś kiedykolwiek wylewanie stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgorbacz 12.01.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 mam nowa idee strop bede mial monolit wylewany pomyslalem, o takim numerze: robie pelne deskowanie pod strop, bardzo rowne i ukladam na nim plyty kartonowo gipsowe, z ktorych wystaja juz sruby wkrecone do drewnianych kolkow potem to zalewam i jak zdejme deskowanie spodziewam sie miec gladki sufil do wyszpachlowania i pomalowania co wy na to? Witam na płyty GK dałbym folię, reszta tak jak powiedziałeś. Jeszcze trzeba pamietać o kablach do oświetlenia. Pozdrawiam Tomek zapomniałem jeszcze o tapecie, którą trzbea będzie tapetować cały sufit, bo pękać na łączeniach to będzie na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Ja się nie powinnam wypowiadać, bo sama laik jestem . Ale jest coś takiego jak pustaki styropianowe, do których uwaga - wlewa się beton. Leon - może i coś wynalazłeś - nie odpuszczaj BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 pytanie jest tylko jedno ile kosztuje tynk maszynowy na sufit za 1 m2 a ile plyta kartonowo gipsowa reszty sie nie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niesmiertelny 12.01.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Wynalazki to bardzo dobra rzecz dzieki temu idziemy do przodu tylko nie zawsze te pomysly so trafne .Tak czy inaczej ktos to tylko musi przetestowac Byla taka czeska bajka SASIEDZI oni by napewno dali rade .Nawiasem mowiac nie wydaje mi sie zeby mozna bylo tak idealnie zrobic szalunek zeby wyszlo ROWNO pod sufitem No i wlasnie jeszcze pozostaje elektryka Powodzenia podczas prob i testow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 a wie ktos ile kosztuje ten tynk maszynowy na m2 sufitu?czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niesmiertelny 12.01.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Pewnie tyle co na sciane .Rece troche bardziej bola ale kosztuje tyle co na scianie.18-25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts