Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Może masz pomysł ma maleńką łazienkę?

Eluś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Abromba

To, że chcę skopiować twój pomysł. To znaczy że jest fajny. A tu jakieś wątpliwości. Ustawienie kibelka i umywalki w rządku po jednej stronie to wcale nie byłby fajniejszy pomysł. Myślę, że ten dużo lepszy . Zresztą od początku zaraziłaś mnie nim. Tyle frajdy mam dzisiaj i dobry humorek, jak je odkryłam. Napisz jak możesz skąd armatura no i ceny .Odnośnie glazury mam to samo pytanie co Mimi. Proszę o nazwę.

Dzięki Sonika jak tylko się troszkę obrobię w pracy to spróbuję. Ale ja bym chciała tak wklejać jak np. abromba zaraz po tekście nie odsyłać Was do albumów. Nauczysz mnie?!

Pewnie, że nauczę. To nie jest wcale trudne, ale i tak musisz mieć najpierw album.

Eluś: chyba będzie szafka, ale robiona na zamówienie przez stolarza.

Mimi: Nie masz pojęcia, jak mnie Twoja aprobata ucieszyła!! Ale te płytki nie są białe - to jest taki matowy kremowy zwykłe płytki Opoczna po 38 zł/m. Nie wiem, jak się dokłądnie nazywają - bo na fakturze jest "Beż mat". Mąż bardzo się uparł na takie ascetyczne płytki i znaleźliśmy je zupełnie przypadkiem.

W ogóle to niesamowite, jak tanio mnie te płytki wyszły - jak w czasie poszukiwań doszliśmy do właściwie takich płytek jak te, tylko większych (włoskich) za 100 zł/m i podobnych ale szkłanych dekorów mozaikowych po 30 zł /20 cm bieżących - to powiedzieliśmy sobie "stop". No i znaleliśmy te. I jak pisałam, całość mozaiki wykorzystanej do dekorów kosztowała mnie 100 zł. :D

Mimi

Twoje propozycje bardzo udane. Mogłabyś je umieścić również tutaj byłaby ciągłość. Może się jeszcze komuś przyda ta propozycja. Proponowane szafki cudne, zwłaszcza mi przypadła do gustu ta półodkryta nie wiem jeszcze jak cenowo, bo zakupy w czerwcu. Ale ile można zaoszczędzić czasu jak się wie w sklepie po co się przyszło.

Eluś - bardzo się ciszę z Twoich słów.

Po to właśnie piszę,by łatwiej było nie pogubić się w tym wszystkim.

Co do cen - nie ma problemu - zadzwoń na darmową infolinię KOŁO i od razu się wszystkiego dowiesz.

To super sposób na zaplanowanie sobie wykończenia - wiesz co i wiesz za ile - łatwiej podjąć dobrą decyzję.

Wątku niestety już tutaj nie przeniosę - brak czasu ostatnio daje się we znaki.

• 2 weeks później...
abromba!

Proszę piszcze o nietypowych łazienkach wąskich,długich,małych bardzo dużych.Zachęcam na tym formum do wymiany doświadczeń. Ja mam obecnie problem z małą.

Również mam mała łazienkę i pomału kombinuję co z nią zrobić, z początku nie miało być w niej kabiny prysznicowej, ale konieczność szybkiego wprowadzenia się do domu, doprowadziła do tego iż zamontujemy jednak tą kabinę, gdyż duża łazienka na poddaszu, będzie później wykończona, wiec kabina jeszcze bardziej zmniejsza łazienkę.

Poniżej szkic łazienki, na górze pusta, na dole jakoś tak kombinowałem (z prawej kabina prysznicowa), nie wiem czy dobrze ?

http://www.republika.pl/mdzalewscy/laz.jpg

z tego co zanotowałem z waszych postów to trzeba zrobić

- wyposażenie łazienki, które konstrukcją zajmuje mało miejsca

- jasna łazienka

- ciemny poziomy pas na ścianie

- narożne lustro

Macie jeszcze jakieś uwagi ?