Marcin-35 15.01.2024 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2024 Wykonałem próby geologiczne. Jak widać mam tylko kilkadziesiąt cm gruntu do warstwy gliny. Chciałbym gdzieś odprowadzać wodę z drenażu. Czy wpuszczenie studzienki do głębokości 150-200 cm czyli pod warstwę gliny pomoże rozwiązać problem? Czy mogę w taki sam sposób odprowadzać wody deszczowe z rynien tzn. studzienki drenarskie albo większa studnia chłonna do głębokości 150-200cm? [ATTACH=CONFIG]467767[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467768[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Debrolly 30.07.2024 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2024 Moim zdaniem będzie to średnio działać, woda nie będzie miała się gdzie rozsaczyc, przy dużym deszczu może się przepełnić, studnia 3-4m z zamontowana na górze pompą z pływakiem która będzie ubierać i wylewać (pod kwiaty) była by rozsądniejsza moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts