bzykovski 22.01.2024 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2024 (edytowane) Witam! Mieszkanie na trzecim - ostatnim piętrze w bloku, grzejnik zamontowany 10 cm poniżej sufitu = najwyżej położony w całym pionie. To że się z tego powodu "zatyka" to normalne, ale "zwykłe" odpowietrzanie nie daje rady i co kilka dni muszę stosować "mocny spust" tzn.: Zamykam zawór powrotny, u góry grzejnika otwieram zawór i "wyrzucam wodę" - czuć jak przebija się przez grzejnik, aż w końcu leci mocnym strumieniem ciepła. Otwieram powrót i kilka dni jest spokoju. Wydaje mi się że jak ktoś inny np. zakręca/odkręca grzejnik to spada ciśnienie (?) i mój grzejnik się zatyka. Hydraulicy ze spółdzielni powiedzieli że po przeróbkach tak się dzieje i rozłożyli ręce. Czy ktoś z fachowców ma pomysł czy da się to naprawić na stałe? Być może wszyscy sąsiedzi muszą odkręcić na full, odpowietrzyć, a spółdzielnia "nabić" wody do obiegu? Tak to wyglądało przed remontem od strony szachtu A tak po remoncie: Tak to można narysować Rury biegną przez WC i kończą się w łazience Dziś grzejnik wygląda tak: u góry z prawej na początku dałem odpowietrznik Caleffi a z lewej strony takie ustrojstwo: Z góry dziękuję za porady! Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2024 przez bzykovski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts