Woboos 12.01.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Witam Pomóżcie proszę bo kręćka dostanę Sprawa dotyczy drewnianej podłogi na legarach w mieszkaniu na 3cim piętrze w bloku. Podłoga dopiero ma być, ale ja już mam dylemat: Czy konieczne jest w takiej sytuacji wełny (styropianu) między legary? Jeśli tak, to czy wełnę mogę trochę docisnąć? Chciałbym dać legary max 4cm, a wełna jest min 5cm. Działanie izolacyjne (termicznie) w takiej sytuacji nie jest dla mnie chyba tak istotne. Czy dobrym pomysłem byłoby rezygnacja z wełny i położenie na całej powierzchni pianki poliuretanowej (takiej jak pod panele)? Wytłumi drgania i wyciszy nieco od sąsiadów. Czy to nie wystarczy? Podpowiedzcie proszę, które rozwiązanie jest najlepsze bo decyzja coraz bliżej a ja dalej jestem w kropce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.01.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Izolacja jakie zrobisz to bardziej pomogą Twoim sąsiadmom z dołu niż Tobie. Cieplnie pomiedzy mieszkaniami sie nie izoluje , jezeli juz to na tym stracisz bo cieplo idąc do gory napotka izolacje A takie z innej troszke beczki pytanie planujesz to w całym mieszkaniu? Czyw jakis pomieszczeniach, jezeli w pomieszczeniach to jak zniwelujesz roznice wysokosci podłog? Legary plus dechy to jakies 6,5cm, nie szkoad Ci wyskosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woboos 13.01.2005 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Izolacja jakie zrobisz to bardziej pomogą Twoim sąsiadmom z dołu niż Tobie. Cieplnie pomiedzy mieszkaniami sie nie izoluje , jezeli juz to na tym stracisz bo cieplo idąc do gory napotka izolacje Hmm, no coś w tym jest Wygląda więc na to, że sama pianka będzie najlepsza. A takie z innej troszke beczki pytanie planujesz to w całym mieszkaniu? Czyw jakis pomieszczeniach, jezeli w pomieszczeniach to jak zniwelujesz roznice wysokosci podłog? Legary plus dechy to jakies 6,5cm, nie szkoad Ci wyskosci ? W całym to nie - łazienka i kuchnia mają swoje prawa Zamierzam zrobić skosy w progach. Będzie chyba ciekawie. Co do wysokości - nie szkoda mi. Większy nie urosnę Choć oczywiście nie chcę przesadzić w podnoszeniu podłogi - właśnie z tego wynika moja chęć dania jak najniższych legarów. Poza tym ze wszystkich podłóg najbardziej podobają mi się (i mojej drugiej połowie) właśnie deskowe. Paneli bym nie zniósł, a parkiet nie ma dla mnie takiego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witkacy 13.01.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Ja terz jestem za podłogom z desek , co do izolacji to nie ma sensu wydawać pieniądze , i tak z dołu grzeją ,daj tylko pianke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.01.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Co to są skosy na progach? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woboos 17.01.2005 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Co to są skosy na progach? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... Zamierzam w progu ściąć legary pod skosem, wyprofilować odpowiednio deskę na krawędziach i przymocować ją do legarów gak aby zamiast progu był łagodny spadek. Drzwi tez trzeba będzie troszkę przysposobić do tego rozwiązania Pozdrowionka Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts