todhunter 23.01.2024 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Planuję wyprowadzić rurę na ścieki przez jedną ze ścian domuIdąc dołu. Warstwa cegieł 15cm na tym znajduje się fundament lany 40 cm, na nim stoi ściana Czy można bezpiecznie przebić się rurą kanalizacyjną w warstwie cegieł na której wylany jest fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.01.2024 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2024 Planuję wyprowadzić rurę na ścieki przez jedną ze ścian domu Idąc dołu. Warstwa cegieł 15cm na tym znajduje się fundament lany 40 cm, na nim stoi ściana Czy można bezpiecznie przebić się rurą kanalizacyjną w warstwie cegieł na której wylany jest fundament? Może jakieś zdjęcie? Co masz na myśli piszac lany fundament ? - to jest ława czy ściana fundamentowa. Pisząc cegła masz faktycznie cegłę czerwona na myśli? Na czym leży ta cegła Bo chyba nie na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
todhunter 24.01.2024 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 (edytowane) Na razie dokopałem się do warstwy cegiełWygląda to mniej więcej takCo dokładnie siedzi w betonie to nie mam pojęcia. Ogólnie jest to konstrukcja z czasów PRL chłopa który miał za dużo materiałów.Jak mam cokolwiek robić ze ścianami to mnie krew zalewa bo wszystkie cegły z klinkieru na zaprawie twardej jak skała [ATTACH=CONFIG]467849[/ATTACH] Edytowane 24 Stycznia 2024 przez todhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.01.2024 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 Ja z tych zdjęc nie widzę nic, może ktoś inny cos wypatrzy. Z PRL cegły klinkierowe w fundamencie? -Dziwne. Jeżeli to wszystko jak piszesz jest solidnie wykonane to jeden przepust do katstrofy nie doprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
todhunter 24.01.2024 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2024 Zdjęcie lepszej jakościLinijka ma 50 cm https://ibb.co/t29Wmtz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts