fqqs 24.01.2024 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia Mam garaż nieogrzewany w bryle budynku. Po wymianie bramy chciałbym tam parkować. Problem w tym, że nie ma dostępu do komina, a sam garaż z lewej przylega do bliźniaka sąsiada, natomiast z tyłu i prawej do pomieszczeń w moim domu. Na górze z kolei też jest pokój. Co w takim wypadku zrobić? Kratka nad bramą wyciągnięta na zewnątrz pewnie nie wystarczy? Nie mam możliwości przebicia się na zewnątrz poza ścianą w której jest brama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 24.01.2024 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia Jak to możliwe, że garaż bez wentylacji i budynek został odebrany? W projekcie nie było wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fqqs 25.01.2024 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Jak to możliwe, że garaż bez wentylacji i budynek został odebrany? W projekcie nie było wentylacji? Budynek z lat 80-tych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.01.2024 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Mam garaż nieogrzewany w bryle budynku. Po wymianie bramy chciałbym tam parkować. Problem w tym, że nie ma dostępu do komina, a sam garaż z lewej przylega do bliźniaka sąsiada, natomiast z tyłu i prawej do pomieszczeń w moim domu. Na górze z kolei też jest pokój. Co w takim wypadku zrobić? Kratka nad bramą wyciągnięta na zewnątrz pewnie nie wystarczy? Nie mam możliwości przebicia się na zewnątrz poza ścianą w której jest brama... Wszystkie wentylacje jakie pamiętam u innych jak i u mnie,to "dziura w ścianie" kilka metrów od bramy. Ja nawet jej nie mam, bo nieszczelności bramy wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.01.2024 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Budynek z lat 80-tych... Co to zmienia? Wtedy też były projekty i wentylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fqqs 27.01.2024 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Co to zmienia? Wtedy też były projekty i wentylacje. Co to wnosi do dyskusji? Nie ma wentylacji i tyle. Nie było o tym nic w projekcie. Garaż jest nieogrzewany, więc myślałem o poprowadzeniu z końca garażu pod sufitem rury fi 100 z wyrzutnia i wentylatorem kanałowym nad bramą. Z kolei świeże powietrze napływałoby przez nieszczelności w bramie (może nacięcia dolnej uszczelki?) lub ewentualnie zrobiłbym kratkę w ostatnim segmencie bramy bezpośrednio nad posadzką. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 27.01.2024 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Jaką masz bramę, żebyś musiał uszczelkę wycinać ? Na pewno nie ma żadnych nieszczelności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fqqs 27.01.2024 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Jaką masz bramę, żebyś musiał uszczelkę wycinać ? Na pewno nie ma żadnych nieszczelności? Bramy jeszcze nie mam. Będzie to zwykła segmentowa. Jak dopływ powietrza będzie ok, to nić nie będę wycinał. Zastanawiam się tylko czy idea wentylatora zaciagającego powietrze z przeciwległej do bramy cześci garażu to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts