Korleon 26.01.2024 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia (edytowane) Widzę, że są różne rozwiązania gotowe, ale dekarz mi powiedział, że oni to i tak zawsze robią swoją blachę, bo i tak nie pasuje te gotowe i tak. Tylko zastanawia mnie kilka rzeczy... Np. komin stalowy to rura i na nią nachodzi kołnierz, który w zasadzie jest połączony stal do stali, ewentualnie można to czymś uszczelnić, ale nie będzie to ciekło - woda po rurze? Chyba, że to się robi przejście przez dach jak przez strop czyli nakłada się jedną rurę na kołnierz od góry i drugą od dołu, ale nie widziałem takich rozwiązań, bo tam skos chyba przszkadza. Zazwyczaj są takie: [ATTACH=CONFIG]467879[/ATTACH] Ja mam takie doświadczenia z dachami i kominami, że jak coś nawet nie powinno ciec to cieknie. Edytowane 26 Stycznia przez Korleon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oganifrun 31.01.2024 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia (edytowane) Komin zakryty blachą przez poprzedniego właściciela. Kiedyś przeciekał cały czas, było trochę uszczelniania, a teraz przecieka „tylko” podczas nalewania. https://1921681001.id/ Co polecasz zrobić? Edytowane 31 Stycznia przez oganifrun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chillyscatter 15.04.2024 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Przymocuj zabezpieczenie przed wodą i lodem do dolnej krawędzi okapnika. Uszczelnij podstawę komina w miejscu, w którym osłona lodowo-wodna styka się z gontem, aby zapewnić wodoszczelność. phrazle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts