Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

smęntna cyfra+

Grzesiek13

Recommended Posts

Witam

Kilka lat temu mając Cyfrę + można było przed zmianą oprogramowania dowolnie programować tuner. Obecnie nie ma takiej możliwości i zmuszeni jesteśmy oglądać to co nam szanowna Cyfra + wciśnie. Niestety za wiele tu nie ma bo tylko Astra i Hot Bird. W związku z tym mam pytanko czy można zpowrotem przeprogramować tuner do wcześniejszej wersji?

prosiłbym nie poruszać tego tematu, bo tutaj to forum budowlane i nie chciałbym pisać o piractwie, nadmienię tylko iż tunery cyfry dają się łatwo przeprogramować i świeci na nim za free słoneczko

proszę wszystko szukać tutaj: http://dvb-board-pl.com/

Liczę iż moderator szybko przeniesie ten temat z Wymiany doświadczeń

Za 3 miesięczny abonament cyfry mam na własność tuner cyfrowy z media markt, i...........

ogladam sobie pakiet "słoneczko" "nawet już też z +"

W zmianę oprogramowania radzę nie ingerować.

Pamietaj że na końcu musisz oddać tuner operatorowi i może być nie klawo jak się dopatrzą twoich kombinacji.

Na cyfrę + trzeba uważać. Po2,3 latach przysłali mi pismo że 2 miesiące w(czerwiec i lipiec) są nie zapłacone. Straszenie, kary, odsetki , łacznie z firmą windykacyjną. Podejście do klienta jak do ostatniego oszusta. tragedia. NIGDY nie zamówię dekodera w tej firmie. przestrzegam!!!

PS

trzymajcie rachunki w sejfie przynajmniej 5 lat :)

Na cyfrę + trzeba uważać. Po2,3 latach przysłali mi pismo że 2 miesiące w(czerwiec i lipiec) są nie zapłacone. Straszenie, kary, odsetki , łacznie z firmą windykacyjną. Podejście do klienta jak do ostatniego oszusta. tragedia. NIGDY nie zamówię dekodera w tej firmie. przestrzegam!!!

PS

trzymajcie rachunki w sejfie przynajmniej 5 lat :)

Mogę tylko potwierdzić. Cyfra sucks.

rachunki trzeba trzymać i to nie tylko dla Cyfry, po roku upomniała się u mnie o rachunki TPSA, dobrze iż nie wyrzuciłem. Obecnie od firmy w której pracuję o zapłate rachunków upomina się Tele 2, tylko iż w tym okresie już nie mieliśmy tego numeru telefonu :o :o :o , a oni normalnie rozmowy naliczyli.

Jakość w porównaniu Cyfra+ kontra Polsat jest po stronie Cyfry +, w Polsacie nareszcie się pojawiły programy TVP

Szybciej upadnie Polsat (przez piractwo) niż Cyfra, gdyż jakość sprzetu Polsatu jest marna, i Cyfra ma zdecydowanie bogatszą ofertę programową i bardziej wymagający klient, woli C+

W związku z tym mam pytanko czy można zpowrotem przeprogramować tuner do wcześniejszej wersji?

Każdy tuner cyfrowy można programować, najlepsze są popularne Mediasaty (tunery z dawnej Cyfry). Podaj mi rodziaj swego tunera, np. Pioneer, model BTC 1430, lub Philips 6010, a ja Ci napisze co można z nim zrobić. Inna sprawa, iż nieumiejętne przeprogramowanie uwala(uszkadza) tuner, nawet trwale.

dużo informacji masz tutaj: http://dvb-board-pl.com/

Przy zwrocie sprzętu nie jest sprawdzana wersja oprogramowania, ma się tylko zgadzać numer tunera (i to nie zawsze), nr. karty, itd... Przy zwrocie trzeba oddać tuner, kable (zasilający, euro, niekiedy telefoniczny), pilot i kartę cyfrową (jeśli jest to karta w seca 2). Koniecznie na potwierdzenie bierzemy protokół zwrotu.

A wiec z czym są największe problemy, otóż z tym :

Umowę podpisujemy na 1rok, i jeśli chcemy zakończyć ją równo z datą roku, to odpowiednio wcześniej musimy listem poleconym wysłać rezygnacje,

- po roku umowa automatycznie przechodzi na czas nieokreślony i jest 3 miesięczne wypowiedzenie, i tu są największe problemy po klienci chcą zrezygnować od razu.

W razie problemów z C + proszę pytać podpowie

Jestem UPS’em Cyfry i Polsatu Cyfrowego

Witam! Popieram wypowiedz,ze na cyfre trzeba uwazac.Mnie takze wyslali pisemko,ze nie zaplacilam za 1 miesiac choc to nie byla prawda potem bylo straszenie firma windykacyjna jakiez to rzeczy mnie czekaja i jakie koszty jak nie zaplace.Zaplacilam,ale tylko dlatego ,ze nie mialam tego rachunku w domu bo juz wyrzucilam.

mdzalewscy - mam Pioneera BCT 1330. Rzuciłem okiem na podana przez Ciebie stronke, ale ty chcesz mnie zabić taką ilością informacji, musiałbym czytać całe forum, co zajęło by mi dwa dni. Podaj mi kilka konkretnych kroków co zrobić, bo mnie Cyfra już "denerwuje". Co komu przeszkadzało stare oprogramowanie. PZDR.

potem bylo straszenie firma windykacyjna jakiez to rzeczy mnie czekaja i jakie koszty jak nie zaplace

To wam coś opowiem. Do jednego faceta, właściciela baru w małej miejscowości przyjechał dwóch panów z windykacji z firmy C+, a że ten ma nerwowych dobrze zbudowanych synów (chyba ze trzech), to kiedy Panowie w czerni (a właściwei w szachownicy) zaczęli gościa straszyć i z paru złotych długu zrobili parę setek, to myślę że do tej pory pamiętają ten dzień :D I wierzcie mi, więcej się nie pokazali, facet za cyfrę nie płaci, tuner u niego stoi (choć jest własnością C+) i czeka na kolejną delegację.

To, że to piszę nie oznacza, że popieram takie formy działania, jednak chciałem pokazać, że C+ jest mocna, ale tylko w kupie.

Pozdrawiam (oczywiście wszystkich oprócz C+) :wink:

mam Pioneera BCT 1330. Rzuciłem okiem na podana przez Ciebie stronke, ale ty chcesz mnie zabić taką ilością informacji, musiałbym czytać całe forum, co zajęło by mi dwa dni. Podaj mi kilka konkretnych kroków co zrobić, bo mnie Cyfra już "denerwuje".

Jeżeli to pionek 1330, to dla laika w temacie zadanie nie do zrealizowania. 1330 po prostu nie dają się w prosty sposób programować. Potrzebne są przeróbki (wlutowuje się w płytę coś tam) i patchowanie go to wyższa szkoła jazdy. Ja za takie cuda się nie biorę. 8) Przykro mi. 1430 lub 1530 to bajka, ale 1330 to dla mnie czarna magia.

Jaka kradzież!!!

Jestem abonentem Cyfry + i jak podpisywałem umowę to miałem stare oprogramowanie, któe mi pasowało. Niestety nikt mnie się nie pytał czy chcę nowe oprogramowanie - gorsze. Zostało to mnie i innym narzucone. Skoro jestem abonwentem to mam prawo domagać się poprawy usług, bo Cyfra nie zmieni mi oprogramowania (pytałem). Przypuszczam że jakby większe grono zaprotestowało to musieli by wgrać niektórym, stare oprogramowanie.