Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja tarasu

Recommended Posts

Witam

Mam problem ,fachowcy za nisko zamontowali okno tzn rama okna jest 1 cm poniżej płyty OSB która jest na tarasie(taras jest nad garażem) .Od podłogi płyty osb do otworów odwadniających okna jest 2 cm . Musiałem zerwac papę i teraz potrzebuję coś na osb zeby zrobić hydroizolacę i pomiędzy osb a ramą okna mam jeszcze 2 cm szpary .

Myślałem o Aqua Protect Żywica polimerowa i w niej zatopić tasmę wzmacniającą i 1 cm wjechać na okno

Proszę o radę

właściciel środkowego tarasu, również myślący o ociepleniu naszych ścian wewnętrznych.

Jedną rzecz, którą radzę doradzić w związku z pleśnią – mieliśmy problemy z kondensacją i późniejszym rozwojem pleśni z powodu podwójnych szyb, izolacji poddasza i zablokowania kominów na piętrze – dom nie był wystarczająco wentylowany i w chłodniejszych miesiącach spędzałem każdy poranek na wycieraniu się okna.

Tej zimy zainstalowałem na naszym poddaszu system PIV, który całkowicie wyeliminował nasz problem z kondensacją i pleśnią. Pomaga także utrzymać ciepło w pomieszczeniach na parterze, ponieważ obniża temperaturę https://omegle.onl/ vshare.

Więc pomyślałbym o dodaniu wentylacji do twojej nieruchomości oprócz izolacji, w przeciwnym razie możesz pogorszyć swoją pleśń

Edytowane przez lochy