abromba 10.03.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Whisperze i Luśko! Podziwiam Was za te kontakty z Expanderem/Expanderą. Ewidentnie im odbija. Co do sobót, to możemy wystawić Wam zaświadczenie, że spędzacie je w gronie Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.03.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Pierwszy raz slyszę o takich wymaganiach przy dokumentowaniu dochodu Masz zaświadczenie z ostatnich 3 lub 6 miesięcy brutto i netto i to wszystko Czego oni od was chcą Masz się z nimi. Dobrze,że macie na oku jeszcze drugi bank a może by jeszcze się porozglądać za trzecim Cierpliwości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.03.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Mam kredyt w tym samym banku i od nas takich rzeczy nie wymagali. Tylko dochody z ostatnich kilku miesięcy + Pit z ostatniego roku i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.03.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 To ja napiszę na temat Expandera, byliśmy raz i więcej nie skorzystam żeby mnie koniami ciągli Inan rozmowa, przez telfon inna prze internet na miejscu oczywiscie było jeszcze inaczej - ciągle czegos chcilei ciągle im cos nie pasowało oferty które przedstawiali były nie za bardzo korzystne. Ogólnie bylismy bardzo nie zadowoleni Lepiej wypadały sobiste rozmowy w bankach, kredyt załatwilismy sami i jesteśmy bardzo zadowoleni Whisper i Luska trzymam kciuki i mam nadzieje że w końcu uda się wam uzyskać kredyt na dobrych warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.03.2005 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Wiecie, do Expandera jako takiego zastrzeżeń nie mam. Minusem w załatwianiu przez pośrednika jest... to że załatwia się przez pośrednika, ale plusem to, że mają lepszą ofertę niż bezpośrednio w banku. Maluszku u mnie sprawę komplikuje fakt, że moja pensja zasadnicza to tylko jeden ze składników płacy - oprócz tego dostaję też dodatek stażowy (w końcu już parę lat się w tej firmie przepracowało), dodatek za urlop (nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale za każdy dzień urlopu dostaję jakieś ekstra pieniądze) i dodatek za dyżury w soboty, niedziele i święta. Gdybym dostawał tylko pensję, nie byłoby problemu. A Reiffeisen... Raiffaisen... Raiffeisen (cholera, jak oni się piszą ) dał warunki bardzo ciekawe. Tylko ciekawe jaką mi wyliczą zdolność bo w zależności od banku miałem w zdolności kredytowej rozrzuty 130 tysięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.03.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Whisper - mój mąż ma tak samo. A wiesz, że właśnie wczoraj się zastanawialiśmy dlaczego mój małż dostaje te extra pieniążki za urlop i dalej nie wiemy. Ale fajnie, że są W każdym bądź razie PBK nie chciało od nas żadnych dodatkowych papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.03.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Mój mąż też dostaje za urlop Ja czasami ale jakieś takie smieszne kwoty np. 3,81 zł dostałam ostatnio za 3 dni urlopu Ja tego nie kapuje ale kazdy grosz się przydaje u mnie jest to dosłowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.03.2005 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 No, moja droga, 3,81 to ponad kilo stali na zbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.03.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Whisper, jak masz fajnie, że za wszystko dodatkowe pieniądze dostajesz. Wychodzi mi z tego, że powinieneś pracować tylko w soboty, niedziele i święta a resztę czasu być na urlopie! Też bym tak chciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 11.03.2005 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 A jak ja bym tak chciał Ale niestety tak sie nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 11.03.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 A ja nie dostaję dodatkowych pieniążków za urlop Też tak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 12.03.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Nie kapuje co ten bank wyprawia. Przecież suma sumarum na koniec masz podaną średnią kwotę z ostatnich 3 lub 6 miesięcy. I to powinno im starczyć.Zdrówka i byle do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.03.2005 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Nie kapuje co ten bank wyprawia. Przecież suma sumarum na koniec masz podaną średnią kwotę z ostatnich 3 lub 6 miesięcy. I to powinno im starczyć. Zdrówka i byle do wiosny. Mi to mówisz? Ale nic to... Wszystko wskazuje na to że BPH wkurzył mnie na tyle, że kredyt wezmę w Reiffeisenie. Nie ma tego złego... A wiosna tuż tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.03.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Napisałam przecież że grosz do grosza Na kilo stali starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.03.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Uwielbiam czytać Dzienniki Realizuję wtedy w myślach własne marzenia, w których przyjdzie pora na rozbudowę mojego Nowego-Starego Domku. Whisper, czy mówił Ci już ktoś, że masz przecudną działkę? I że dom, którego wizję stworzyłeś, jest genialny w swej prostocie? Chętnie podziękowałabym Wam wszystkim za Dzienniki, bo jest to dla mnie najwspanialsza lektura ostatnimi czasy, tylko nie wiem gdzie. Może tu właśnie? A jeszcze, na samo wspomnienie Dziennika Jagny, już zaczynam zwijać się ze śmiechu I jak tu się w Was, budowlańcach, nie zakochać w błyskawicznym tempie? Wszak wciąż jeszcze jestem "nowa" (ale gaduła ), a już mi Was brakuje i wciąż na to Forum wracam Muszę napisać coś jeszcze, bo z tą myślą tu przyszłam, ale po przyjacielsku się zagadałam Wzięliśmy kredyt na dopłatę na domek, który kupiliśmy w zamian za nasze mieszkanie, w Kredyt Banku. Zaoferował nam najlepsze warunki, zarówno spłaty, jak i ubezpieczenia kredytu w TUiA "Warta". Za jakiś rok rozszerzymy u nich kredyt i wtedy ruszymy pełną parą z rozbudową domeczku. Wtedy też pewnie powstanie nasz Dziennik. Nie mogę się doczekać Pozdrawiam, pozdrawiam i jeszcze raz pozdrawiam Was oboje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Słoneczko...co ja mam powiedzieć...eee..no...miłej lektury, kochanie A co do grupy budujących, to ja Cię doskonale rozumiem. Sama też się w nich podkochuję, ale ciiiichooo, żeby się nie wydało... Śmiesznie jest tęsknić za kimś, kogo się w życiu nie widziało, ale tak już jest na tym Forum...http://gify.mjw.pl/gifs/milosc/00000027.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.03.2005 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Słoneczko dzięki za miłe słowa Prawie każdy chwiali naszą działkę, a my z Luśką wtedy rośniemy, puszymy się i czujemy się ogólnie dowartościowani Co do kredytu, to chyba w połowie przyszłego tygodnia wejdzie zmiana oferty w Reiffeisenie i wtedy składamy wszyściutkie papiery do nich... Gdyby nie te zachcianki BePeHa nie szukalibyśmy już innego banku, bo chcieliśmy zacząć drugiego kwietnia, więc czasu już maaało... Z drugiej strony zastanawiam się co powiedzieć BPH jeśli w przyszłym tygodniu zaprosi nas do podpisania umowy A wracając do działki - przed chwilą Luśka (W.) rzuciła pomysł, żeby wsiąść w samochód i pojechać 35km tylko po to żeby zobaczyć jak nasza działka wygląda... Pomysł idiotyczny Przecież po drodze trzeba będzie kupić łopatę do odśnieżania, i wtedy dopiero będziemy mieli po co jechać :D Sąsiad będzie na nas patrzył jak na idiotów A co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.03.2005 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A jeszcze, na samo wspomnienie Dziennika Jagny, już zaczynam zwijać się ze śmiechu Bo Jagna to jak Joanna Chmielewska ma melodię do pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.03.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 A wracając do działki - przed chwilą Luśka (W.) rzuciła pomysł, żeby wsiąść w samochód i pojechać 35km tylko po to żeby zobaczyć jak nasza działka wygląda... Pomysł idiotyczny Przecież po drodze trzeba będzie kupić łopatę do odśnieżania, i wtedy dopiero będziemy mieli po co jechać :D Sąsiad będzie na nas patrzył jak na idiotów A co mi tam Ja z tą Twoją Luśką, to się jakoś w poprzednim wcieleniu musiałam znać wręcz bardziej genetycznie. Dokładnie to samo zaproponowałam Mojemu z rana! No, tyle, że do nas jest 15km....http://gify.mjw.pl/gifs/smiech/00000016.gif No i dzięki, dzięki, za takie miłe komentarze do mojego dziennika w dzienniku Whisperów...http://gify.mjw.pl/gifs/calusy/00000002.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.03.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Maluszku u mnie sprawę komplikuje fakt, że moja pensja zasadnicza to tylko jeden ze składników płacy - oprócz tego dostaję też dodatek stażowy (w końcu już parę lat się w tej firmie przepracowało), dodatek za urlop (nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale za każdy dzień urlopu dostaję jakieś ekstra pieniądze) i dodatek za dyżury w soboty, niedziele i święta. Gdybym dostawał tylko pensję, nie byłoby problemu. Brzmi to tak swojsko, że chyba się domyślam gdzie pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts