Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwszy raz slyszę o takich wymaganiach przy dokumentowaniu dochodu :roll: :roll: :roll: Masz zaświadczenie z ostatnich 3 lub 6 miesięcy brutto i netto i to wszystko :roll: Czego oni od was chcą :roll:

Masz się z nimi.

Dobrze,że macie na oku jeszcze drugi bank :p a może by jeszcze się porozglądać za trzecim :roll:

Cierpliwości życzę :p

To ja napiszę na temat Expandera, byliśmy raz i więcej nie skorzystam żeby mnie koniami ciągli :wink: :) Inan rozmowa, przez telfon inna prze internet na miejscu oczywiscie było jeszcze inaczej - ciągle czegos chcilei ciągle im cos nie pasowało oferty które przedstawiali były nie za bardzo korzystne. Ogólnie bylismy bardzo nie zadowoleni :-?

Lepiej wypadały sobiste rozmowy w bankach, kredyt załatwilismy sami i jesteśmy bardzo zadowoleni :)

Whisper i Luska trzymam kciuki i mam nadzieje że w końcu uda się wam uzyskać kredyt na dobrych warunkach :lol:

Wiecie, do Expandera jako takiego zastrzeżeń nie mam. Minusem w załatwianiu przez pośrednika jest... to że załatwia się przez pośrednika, ale plusem to, że mają lepszą ofertę niż bezpośrednio w banku.

Maluszku u mnie sprawę komplikuje fakt, że moja pensja zasadnicza to tylko jeden ze składników płacy - oprócz tego dostaję też dodatek stażowy (w końcu już parę lat się w tej firmie przepracowało), dodatek za urlop (nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale za każdy dzień urlopu dostaję jakieś ekstra pieniądze) i dodatek za dyżury w soboty, niedziele i święta. Gdybym dostawał tylko pensję, nie byłoby problemu.

A Reiffeisen... Raiffaisen... Raiffeisen (cholera, jak oni się piszą :evil: ) dał warunki bardzo ciekawe. Tylko ciekawe jaką mi wyliczą zdolność bo w zależności od banku miałem w zdolności kredytowej rozrzuty 130 tysięcy... 8)

Nie kapuje co ten bank wyprawia. Przecież suma sumarum na koniec masz podaną średnią kwotę z ostatnich 3 lub 6 miesięcy. I to powinno im starczyć.

Zdrówka i byle do wiosny.

Mi to mówisz? Ale nic to... Wszystko wskazuje na to że BPH wkurzył mnie na tyle, że kredyt wezmę w Reiffeisenie. Nie ma tego złego...

A wiosna tuż tuż... :D

Uwielbiam czytać Dzienniki :)

Realizuję wtedy w myślach własne marzenia, w których przyjdzie pora na rozbudowę mojego Nowego-Starego Domku.

Whisper, czy mówił Ci już ktoś, że masz przecudną działkę? :oops: I że dom, którego wizję stworzyłeś, jest genialny w swej prostocie?

Chętnie podziękowałabym Wam wszystkim za Dzienniki, bo jest to dla mnie najwspanialsza lektura ostatnimi czasy, tylko nie wiem gdzie. Może tu właśnie? :)

A jeszcze, na samo wspomnienie Dziennika Jagny, już zaczynam zwijać się ze śmiechu :)

I jak tu się w Was, budowlańcach, nie zakochać w błyskawicznym tempie? Wszak wciąż jeszcze jestem "nowa" (ale gaduła ;)), a już mi Was brakuje i wciąż na to Forum wracam :)

Muszę napisać coś jeszcze, bo z tą myślą tu przyszłam, ale po przyjacielsku się zagadałam ;)

Wzięliśmy kredyt na dopłatę na domek, który kupiliśmy w zamian za nasze mieszkanie, w Kredyt Banku. Zaoferował nam najlepsze warunki, zarówno spłaty, jak i ubezpieczenia kredytu w TUiA "Warta".

Za jakiś rok rozszerzymy u nich kredyt i wtedy ruszymy pełną parą z rozbudową domeczku. Wtedy też pewnie powstanie nasz Dziennik.

Nie mogę się doczekać :)

Pozdrawiam, pozdrawiam i jeszcze raz pozdrawiam Was oboje :)

Słoneczko...co ja mam powiedzieć...eee..no...miłej lektury, kochanie :oops: :D

A co do grupy budujących, to ja Cię doskonale rozumiem. Sama też się w nich podkochuję, ale ciiiichooo, żeby się nie wydało... :wink:

Śmiesznie jest tęsknić za kimś, kogo się w życiu nie widziało, ale tak już jest na tym Forum...http://gify.mjw.pl/gifs/milosc/00000027.gif

Słoneczko dzięki za miłe słowa :D Prawie każdy chwiali naszą działkę, a my z Luśką wtedy rośniemy, puszymy się i czujemy się ogólnie dowartościowani :)

Co do kredytu, to chyba w połowie przyszłego tygodnia wejdzie zmiana oferty w Reiffeisenie i wtedy składamy wszyściutkie papiery do nich... Gdyby nie te zachcianki BePeHa :evil: nie szukalibyśmy już innego banku, bo chcieliśmy zacząć drugiego kwietnia, więc czasu już maaało... Z drugiej strony zastanawiam się co powiedzieć BPH jeśli w przyszłym tygodniu zaprosi nas do podpisania umowy :-?

A wracając do działki - przed chwilą Luśka (W.) rzuciła pomysł, żeby wsiąść w samochód i pojechać 35km tylko po to żeby zobaczyć jak nasza działka wygląda... Pomysł idiotyczny :x Przecież po drodze trzeba będzie kupić łopatę do odśnieżania, i wtedy dopiero będziemy mieli po co jechać :D :D :D

Sąsiad będzie na nas patrzył jak na idiotów :wink: A co mi tam

8)

A wracając do działki - przed chwilą Luśka (W.) rzuciła pomysł, żeby wsiąść w samochód i pojechać 35km tylko po to żeby zobaczyć jak nasza działka wygląda... Pomysł idiotyczny :x Przecież po drodze trzeba będzie kupić łopatę do odśnieżania, i wtedy dopiero będziemy mieli po co jechać :D :D :D

Sąsiad będzie na nas patrzył jak na idiotów :wink: A co mi tam

8)

Ja z tą Twoją Luśką, to się jakoś w poprzednim wcieleniu musiałam znać wręcz bardziej genetycznie. Dokładnie to samo zaproponowałam Mojemu z rana! No, tyle, że do nas jest 15km....http://gify.mjw.pl/gifs/smiech/00000016.gif

No i dzięki, dzięki, za takie miłe komentarze do mojego dziennika w dzienniku Whisperów...http://gify.mjw.pl/gifs/calusy/00000002.gif :lol: :lol:

Maluszku u mnie sprawę komplikuje fakt, że moja pensja zasadnicza to tylko jeden ze składników płacy - oprócz tego dostaję też dodatek stażowy (w końcu już parę lat się w tej firmie przepracowało), dodatek za urlop (nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale za każdy dzień urlopu dostaję jakieś ekstra pieniądze) i dodatek za dyżury w soboty, niedziele i święta. Gdybym dostawał tylko pensję, nie byłoby problemu.

Brzmi to tak swojsko, że chyba się domyślam gdzie pracujesz :wink: :wink: :wink: