Jagna 12.11.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 A ja w kwestii pistacji: czy "energetyczny" i "obciachowy" mają stać w jednym zdaniu, czy to osobne wrażenia. Znaczy, jedni mogą uważać, że "energetyczny" a inni, że "obciachowy"; czy też że kolor jest "energetyczny, ale obciachowy". Bądź "obciachowy a jednak energetyczny" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.11.2005 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Tab: masz rację, sam czasem mówiąc "pojechałem ba budowę:" czuję że to już nie pasuje. Ale jak powiedzieć inaczej? Andrzejka flagach nie przypomniałem wcześniej, bo forum leżało przez dwa dni... Jagnięcina: Energetyczny od obciachowego dzieli około godziny Ale według mnie spokojnie można to ująć w jednym zdaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 12.11.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 A ja mam jeszcze jedno pytanie (wiem, przepraszam, ciekawska jestem), które nurtuje mnie od dawna: Dlaczego Wy jeszcze nie mieszkacie??? Chodzi mi o to, czego jeszcze, oprócz dupereli brakuje, żeby zamieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 12.11.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Tab: masz rację, sam czasem mówiąc "pojechałem ba budowę:" czuję że to już nie pasuje. Ale jak powiedzieć inaczej? Luśka, pojechałem do Whisperówki , a nie na budowę. Bo budową to już dawno wasz dom nie jest. Na budowę to ja jeżdżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.11.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 A ja mam jeszcze jedno pytanie (wiem, przepraszam, ciekawska jestem), które nurtuje mnie od dawna: Dlaczego Wy jeszcze nie mieszkacie??? Chodzi mi o to, czego jeszcze, oprócz dupereli brakuje, żeby zamieszkać? Ja też się zapytuje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.11.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 A ja mam jeszcze jedno pytanie (wiem, przepraszam, ciekawska jestem), które nurtuje mnie od dawna: Dlaczego Wy jeszcze nie mieszkacie??? Chodzi mi o to, czego jeszcze, oprócz dupereli brakuje, żeby zamieszkać? Ja też się zapytuje ??? No wlasnie czemu jeszcze nie mieszkacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.11.2005 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Odpowiadam:1. bo nie są skończone jeszcze łazienki. Trzeba zamontować blaty, umywalki, armaturę, dokończyć drobiazgi glazurowe2. bo meble do kuchni będą w połowie grudnia3. bo nie mamy oklejonego kamieniem kominka (a przyu tym trochę bałaganu się narobi)4. bo nie mamy pomalowanych ościeżnic i kupionych drzwi wewnętrznych5. bo nie mamy jeszcze kupionego i zamontowanego bojlera od ciepłej wody6. bo nie mamy podłóg Najmniejszy problem to nr 4.Średni problem to nr 3.Duży problem to nr 1,2,5Największy problem to nr 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 12.11.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Odpowiadam: 1. bo nie są skończone jeszcze łazienki. Trzeba zamontować blaty, umywalki, armaturę, dokończyć drobiazgi glazurowe 2. bo meble do kuchni będą w połowie grudnia 3. bo nie mamy oklejonego kamieniem kominka (a przyu tym trochę bałaganu się narobi) 4. bo nie mamy pomalowanych ościeżnic i kupionych drzwi wewnętrznych 5. bo nie mamy jeszcze kupionego i zamontowanego bojlera od ciepłej wody 6. bo nie mamy podłóg Odpowiadam na odpowiedź: Ad.1. Bez przesady. Można myć paszczę nad wanną. A wanna jest. Widziałam na zdjęciu. Ad.2. Bez przesady. Można tymczasowo przeżyć ze starymi szafkami albo nawet pudłami. Wiem co mówię. Żyłam z pudłami w kuchni przes pół roku. Ad.3. Bez przesady. Bałagan można posprzątać, jak się komuś zachce. Ad.4. Bez przesady. To drobiazg. Nie kombinuj. Ad.5. Bez przesady. Kupić i zamontować. Ad.6. Bez przesady. Można czasowo rzucić tanie wykładziny i sukcesywnie kłaść podłogi. No. To kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.11.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 fajnie się robi. Podbitka jest pomalowana? czy ma dojrzewać na powietrzu? Na kiedy planowana przeprowadzka? /co oznacza, kiedy bedziecie mieć podlogi, bo reszta to tylko chwila roboty / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 12.11.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Whisperki, czy ja naprawdę użyłam określenia "obciachowy" na pistację? Co prawda jak każdy Strzelec jestem urodzoną weredyczką, ale żeby aż tak się nie kontrolować.... No będę szczera - co prawda, kolor mi się tak sobie podoba i jest taki irytująco pobudzający, ale to mogą być nietypowe predyspozycje osobnicze Ale chałupka bardzo mi się podoba i macie cudownie energetyczne miejsce w salonie. A czy juz wszystkim pochwaliliście się szafką pod telewizor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.11.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Whisperki, czy ja naprawdę użyłam określenia "obciachowy" na pistację? ? Abrombka jak moglas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Odpowiadam: 1. bo nie są skończone jeszcze łazienki. Trzeba zamontować blaty, umywalki, armaturę, dokończyć drobiazgi glazurowe 2. bo meble do kuchni będą w połowie grudnia 3. bo nie mamy oklejonego kamieniem kominka (a przyu tym trochę bałaganu się narobi) 4. bo nie mamy pomalowanych ościeżnic i kupionych drzwi wewnętrznych 5. bo nie mamy jeszcze kupionego i zamontowanego bojlera od ciepłej wody 6. bo nie mamy podłóg Odpowiadam na odpowiedź: Ad.1. Bez przesady. Można myć paszczę nad wanną. A wanna jest. Widziałam na zdjęciu. Ad.2. Bez przesady. Można tymczasowo przeżyć ze starymi szafkami albo nawet pudłami. Wiem co mówię. Żyłam z pudłami w kuchni przes pół roku. Ad.3. Bez przesady. Bałagan można posprzątać, jak się komuś zachce. Ad.4. Bez przesady. To drobiazg. Nie kombinuj. Ad.5. Bez przesady. Kupić i zamontować. Ad.6. Bez przesady. Można czasowo rzucić tanie wykładziny i sukcesywnie kłaść podłogi. No. To kiedy przeprowadzka? Jagna ty to jesteś jednak babka z..... Nie wiem jak do Whisperków ale do mnie przemawiają twoje odpowiedzi No to kiedy przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.11.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Odpowiadam: 1. bo nie są skończone jeszcze łazienki. Trzeba zamontować blaty, umywalki, armaturę, dokończyć drobiazgi glazurowe 2. bo meble do kuchni będą w połowie grudnia 3. bo nie mamy oklejonego kamieniem kominka (a przyu tym trochę bałaganu się narobi) 4. bo nie mamy pomalowanych ościeżnic i kupionych drzwi wewnętrznych 5. bo nie mamy jeszcze kupionego i zamontowanego bojlera od ciepłej wody 6. bo nie mamy podłóg Odpowiadam na odpowiedź: Ad.1. Bez przesady. Można myć paszczę nad wanną. A wanna jest. Widziałam na zdjęciu. Ad.2. Bez przesady. Można tymczasowo przeżyć ze starymi szafkami albo nawet pudłami. Wiem co mówię. Żyłam z pudłami w kuchni przes pół roku. Ad.3. Bez przesady. Bałagan można posprzątać, jak się komuś zachce. Ad.4. Bez przesady. To drobiazg. Nie kombinuj. Ad.5. Bez przesady. Kupić i zamontować. Ad.6. Bez przesady. Można czasowo rzucić tanie wykładziny i sukcesywnie kłaść podłogi. No. To kiedy przeprowadzka? Ad3 I tak bedzie trzeba posprzatac czy to przed czy po przeprowadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.11.2005 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Whisperki, czy ja naprawdę użyłam określenia "obciachowy" na pistację? Abromba, ale on naprawdę jest obciachowy, czemu zresztą już kilka razy dałem wyraz . Spodobało mi się po prostu określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.11.2005 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 fajnie się robi. Podbitka jest pomalowana? czy ma dojrzewać na powietrzu? Na kiedy planowana przeprowadzka? /co oznacza, kiedy bedziecie mieć podlogi, bo reszta to tylko chwila roboty / Podbitka jest plajzdikowa. Czyli nie wymaga malunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.11.2005 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Odpowiadam: 1. bo nie są skończone jeszcze łazienki. Trzeba zamontować blaty, umywalki, armaturę, dokończyć drobiazgi glazurowe 2. bo meble do kuchni będą w połowie grudnia 3. bo nie mamy oklejonego kamieniem kominka (a przyu tym trochę bałaganu się narobi) 4. bo nie mamy pomalowanych ościeżnic i kupionych drzwi wewnętrznych 5. bo nie mamy jeszcze kupionego i zamontowanego bojlera od ciepłej wody 6. bo nie mamy podłóg Odpowiadam na odpowiedź: Ad.1. Bez przesady. Można myć paszczę nad wanną. A wanna jest. Widziałam na zdjęciu. Ad.2. Bez przesady. Można tymczasowo przeżyć ze starymi szafkami albo nawet pudłami. Wiem co mówię. Żyłam z pudłami w kuchni przes pół roku. Ad.3. Bez przesady. Bałagan można posprzątać, jak się komuś zachce. Ad.4. Bez przesady. To drobiazg. Nie kombinuj. Ad.5. Bez przesady. Kupić i zamontować. Ad.6. Bez przesady. Można czasowo rzucić tanie wykładziny i sukcesywnie kłaść podłogi. No. To kiedy przeprowadzka? Odpowiadam na odpowiedzi do odpowiedzi. 1. Ale kranu nie ma. 2. Można. Tylko płyty gazowej wolałbym na pudłach kartonowych nie stawiać. 3. Można. Chce Ci się? 4. Przecież mówiłem że to drobiazg. 5. O właśnie! Trzeba będzie. 6. Na razie jesteśmy z Luśką na etapie wewnętrznych negocjacji tymczasowej nawierzchni podłóg. A najważniejsze jest to: Wciąż czekamy na ostatnią transzę z banku. Bez tego, to mogę sobie tylko pogadać oi tym, co trzeba kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 12.11.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Banki, banki..... A ponoć pieniądze szczęścia nie dają Ale bez nich trudno żyć. Ale co ja będę pisać o tym, o czym wszyscy wiedzą. Ale jak już będzie kasa, to tylko małe zakupy i można mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 12.11.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Ja wam powiem w sekrecie ze Whisper specjalnie sie jeszcze nie przeprowadza i nie odpala kominka bo liczy ze mu Mikolaj z workiem pieniedzy przez komin wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 12.11.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Ja wam powiem w sekrecie ze Whisper specjalnie sie jeszcze nie przeprowadza i nie odpala kominka bo liczy ze mu Miklaj z workiem pieniedzy przez komin wpadnie Whisper, podaj mu adres i do nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.11.2005 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Ja wam powiem w sekrecie ze Whisper specjalnie sie jeszcze nie przeprowadza i nie odpala kominka bo liczy ze mu Mikolaj z workiem pieniedzy przez komin wpadnie W kominku to mi się hajcuje, że hej - co zresztą mogą Abromba i Janoush potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts