Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maluszku u mnie sprawę komplikuje fakt, że moja pensja zasadnicza to tylko jeden ze składników płacy - oprócz tego dostaję też dodatek stażowy (w końcu już parę lat się w tej firmie przepracowało), dodatek za urlop (nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale za każdy dzień urlopu dostaję jakieś ekstra pieniądze) i dodatek za dyżury w soboty, niedziele i święta. Gdybym dostawał tylko pensję, nie byłoby problemu.

Brzmi to tak swojsko, że chyba się domyślam gdzie pracujesz :wink: :wink: :wink:

Oj, chyba ciężko się domyślać, bo w ten sposób pracuje mnóstwo ludzi - od "mundurówki" do pracowników gazowni :wink:

Maluszku u mnie sprawę komplikuje fakt, że moja pensja zasadnicza to tylko jeden ze składników płacy - oprócz tego dostaję też dodatek stażowy (w końcu już parę lat się w tej firmie przepracowało), dodatek za urlop (nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale za każdy dzień urlopu dostaję jakieś ekstra pieniądze) i dodatek za dyżury w soboty, niedziele i święta. Gdybym dostawał tylko pensję, nie byłoby problemu.

Brzmi to tak swojsko, że chyba się domyślam gdzie pracujesz :wink: :wink: :wink:

Oj, chyba ciężko się domyślać, bo w ten sposób pracuje mnóstwo ludzi - od "mundurówki" do pracowników gazowni :wink:

A już się ucieszyłam, że mamy coś wspólnego :wink:

a mówiłam, żebyś spróbował w Raiffeisenie. Ale, że rzadko się odzywam, to pewnie nie usłyszałeś.

Ja dostałam promesę już dawno, w dniu dzisiejszym złożyłam komplecik dokumentów ( bierzemy kredyt na dokończenie budowy - za wycenę stanu obecnego zapłaciłam 400 zł ) i kaskę powinnam mieć w przyszłym tygodniu, a że pracuję w zaprzyjaźnionej firmie, to jeszcze zeszli z prowizji :D . Wspomniałeś w dzienniku, że Raiffeisen ma u Ciebie w firmie jakąś ofertę specjalną - sprawdź czy przypadkiem nie masz obniżonej prowizji za udzielenie kredytu. W razie czego, może uda się coś " wynegocjować ". Gdybyś miał pytania sąsiedzie, to wal jak w dym.

pozdrawiam Was oboje

gohna

cyt Whispera:

>>Zaraz zacznę szukać jakiejś ładnej umowy na forum... Parę widziałem ale zawsze mi się wydawało, że to głupio tak do ludzi z taką szczegółową umową. Już nie mam takich oporów <<

Tez na poczatku mi sie wydawalo, ze jestesmy ludzmi :roll: na dodatek rozumnymi ludzmi, ale niektorym sie w glowie poprzewracalo.

Ja spotkalam sie z taka 'ekipa' na wielka skale. Otoz jest firma w Europie, ktora podpisuje kontrakty ze stoczniami, armator, ktory nie ma statkow tzn. przygotowuje umowy, szuka stoczni 'jelenia' i zamiast placic to sam zarabia, wlasnie na takich odsetkach, po czym nigdy nie dochodzi do zakupu statku.

Inwestor jak raz dostanie w d.. to potem uwaza, i dobrze zeby dostal juz na poczatku - to dobra lekcja.

Dzialke masz piekna, piszesz tez swietnie, np:

>>W końcu mogłem pojechać do Grójca po odpis z ksiąg. Oczywiście dotarłem tam już po zakończeniu godzin przyjmowania interesantów, ale powiedziałem "Prrroszę..." i zrobiłem minę kotka ze Shreka2. Zadziałało.<<

Ta mina dziala cuda :wink:

Jeszcze im nie oznajmiłem. Poczekam aż będę miał decyzję z Raiffeisena, a potem dam znać Expanderowi, że dziękuję za usługi BPH.

Bardzo mądre posunięcie. Za wcześnie nie zamykasz drzwi przed sobą czy może za sobą :wink: :p

Ale chyba liczymy dni pracy, co?

Jeżeli pracują w sobotę to będzie chyba trzeci dzień :roll: :wink: