Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No narobiliście mi "smaka" tą wiśnióweczką i pełnym barkiem - więc chyba swój ciut, za Wasze zdrowie i trwałośc chatki, troszkę uszczuplę.

Sdrófko Whispery co by Wam się .... :D :D :D :D

A jak tam malowanie drzwi?

Mi już się śnią po nocach, ale już, mam nadzieję, niedługo.

Pozdrowionka

Drzwi oprócz jednych nie wymagają malowania, czego nie można powiedzieć o framugach. Dwie nawet juz pomalowałem... na wiśnię, bo taki był pierwotny zamysł. A ta wiśnia nijak do kalwadosowatych drzwi niepodobna, trzeba będzie malowac znów.

Tylko że mi się nie chce... :oops:

jak głęboko pan kopał pod fundament bo na zdjęciach widać że ława fundamentowa była lana bardzo płytko.

Ja nie kopałem. Panowie kopali ;)

A tak na serio, to najpierw było zdjęte z 50 cm humusu (koparką), a potem była jeszcze kopana ława fundamentowa na 40 cm. I potem pięć bloczków ściany fundamentowej, czyli razem jakieś 115 cm od podstawy ławy do początku domu. Bo mój dom bardzo nisko nad gruntem stoi.

Whisperki a co Wy chcecie od swojej Whisperówki :o :roll:

Żeby przypominała bardziej dom, a nie plac budowy. U Abromby i Mpb1971 wyszstko już jest wykończone i wypieszczone. Abrombę jeszcze przeżyję, bo ona już rok mieszka, ale Mpb1971 ma nieprzyzwoicie cudnie to wszystko dopieszczone, a przecież niedawno kończyli.

Whisperki a co Wy chcecie od swojej Whisperówki :o :roll:

Żeby przypominała bardziej dom, a nie plac budowy. U Abromby i Mpb1971 wyszstko już jest wykończone i wypieszczone. Abrombę jeszcze przeżyję, bo ona już rok mieszka, ale Mpb1971 ma nieprzyzwoicie cudnie to wszystko dopieszczone, a przecież niedawno kończyli.

nie przesadzaj!!!!!!

na forum muratora sa tacy cio mieszkaja w gorszych warunkach !!!!!!

wy macie moim zdaniem bardzo dobre!

ale Mpb1971 ma nieprzyzwoicie cudnie to wszystko dopieszczone, a przecież niedawno kończyli.

tynki pękają prawie w każdym pokoju, w salonie specjalnie jest mało światła żeby nie było widać jak jest spiep....ony sufit. Widać każde połączenie płyt GK i zaklejone gwożdziki. Na całej ścianie kominowej odpryskuje farba. Po wysypaniu trutki na myszy znależliśmy dwie mumie ( mysie oczywiście )... na piętrze nie ma listew przypodłogowych, działka do tej pory jest nie ogrodzona... mam wymieniać dalej ?

Cześć.

Mam wrażenie po zdjęciach (bo początku dziennika już nie pamiętam), że budujesz z silikatów. Powiedz, jak ci się w nich żyje? Jak z tą akumulacja ciepła? A co z bruzdami? Chcę z nich budować (z silikatów, nie z bruzd), ale ciągle nie jestem pewna, a rodzina woła max, max... Acha, czy kładłeś cienkie tynkiu w środku? Bo na zdjęciach wyglądały jak normalne? A podobno silikatów nie trzeba tynkować, jak się ktoś uprze. Czy faktycznie? Brdzo chcę być przekonana, ale to, co czytam ciągle stwarza niedosyt.....

A tak w ogóle ładny domek... rozłożysty. I jak masz fajnie, że już kończysz.

Cześć.

Mam wrażenie po zdjęciach (bo początku dziennika już nie pamiętam), że budujesz z silikatów. Powiedz, jak ci się w nich żyje? Jak z tą akumulacja ciepła? A co z bruzdami? Chcę z nich budować (z silikatów, nie z bruzd), ale ciągle nie jestem pewna, a rodzina woła max, max... Acha, czy kładłeś cienkie tynkiu w środku? Bo na zdjęciach wyglądały jak normalne? A podobno silikatów nie trzeba tynkować, jak się ktoś uprze. Czy faktycznie? Brdzo chcę być przekonana, ale to, co czytam ciągle stwarza niedosyt.....

A tak w ogóle ładny domek... rozłożysty. I jak masz fajnie, że już kończysz.

Niestety wrażenie jest mylne. Beton komórkowy :D

31 stycznia 2006

kiedy mam dzień wolny, to zwykle zabieram się do pracy jeszcze przed sniadaniem. Jak zacznę jeść, to zacznę czytać, jak zacznę czytać, to nie przestanę aż skończę. A zwłaszcza że mam parę zacnych pozycji od mpb1971 ;) Luśka też jest całe dnie z obiegu wyłączona, bo czyta...

he, he... wiedziałam, że Was wciągnie 8) :wink:

a z bażanta to rosół jest dobry...( żartowałam oczywiście :wink: )