Whisper 12.04.2005 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Piękny ten pierwszy bloczek A jakie to fajne uczucie chodzić po własnej podłodze - prawda? Szczerze? Jeszcze nie wiem, bo ja dziś do 19tej pracowałem... Ale jutro sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 12.04.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Piękny ten pierwszy bloczek A jakie to fajne uczucie chodzić po własnej podłodze - prawda? Szczerze? Jeszcze nie wiem, bo ja dziś do 19tej pracowałem... Ale jutro sprawdzę Fajne, fajne, zobaczysz (poczujesz )Whisper, nie pamiętam dokładnie ale ponoć pod pierwszy bloczek wkłada się pięniążek (a może , to było w fundament ) żeby kaska z domu nie uciekała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.04.2005 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Fajne, fajne, zobaczysz (poczujesz )Whisper, nie pamiętam dokładnie ale ponoć pod pierwszy bloczek wkłada się pięniążek (a może , to było w fundament ) żeby kaska z domu nie uciekała.. W fundament. Sypnęlim groszem, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.04.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 A my dostalim dzisiaj pismo z gminy o "wszczęciu postępowania" (brr, co za język) "w sprawie ustalenia decyzji o warunkach zabudowy" oraz informację, że sąsiedzi mają tydzień na wgląd w to, co kombinujemy z rozbudową, a że do najbliższego jest przynajmniej ze 100 m i to przez ich pola, więc może niczego nie zakwestionują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 12.04.2005 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Żeby zakwestionować musieliby mieć lornetkę Spoko, będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.04.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 U nas pieniążek był włożony pod pierwszy bloczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 13.04.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 pieniążki - w fundamenty dobre z tymi betonowymi bucikami trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 13.04.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ola, Whisper! Muszę przyznać, że i działka i domek nieczego sobie... gratulacje dla Ciebie (Królu W) i Luśki.... Makietka przeurocza (a czarcią zapadkę ma??? ) Najbardziej mnie jedna użekła okolica - Ruda koło Tarczyna - to moje rodzinne strony - pochodzę z Tarczyna właśnie..... Superaśnie, że się tam teraz tacy ciekawi ludzie sprowadzają .... Będę śledził postępy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza70 13.04.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 A ja mam wątpliwości. W jaki sposób ma wyschnąć Twoja ława fundamentowa (a tym samym uzyskć odp.wytrzymałośc), skoro jest wylana w gruncie, otoczona folią a od góry bloczkami na papie. No moze sie czepiam, ale ja bym tak szybko nie murowała dalej. Beton powinien wyschnąć. Ta woda musi jakoś wyparować. Życzę powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.04.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Brzoza70 - z tym parowaniem wody to go nie strasz, przecież po to się beton polewa wodą by lepiej wiązał, a nie osusza... Folia tu pomoże a nie zaszkodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza70 13.04.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Gdzież bym śmiała kogoś straszyć Beton polewa sie wodą po to, aby nie wiązał za szybko, bo wtedy mogą powstać pęknięcia. A tak wogóle, to całkowitą wytrzymałość osiąga po 28 dniach od wylania, przy czym do 7 dni nie powinno sie go niczym obciążać (zwłaszcza na stropie). Z tej prostej przyczyny nie lepikuje sie mokrych powierzchni betonowych - to musi spokojnie wyschnąć. Uffff to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 13.04.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ho, Ho Ho Whisperku, my fundamenty mielismy w zeszłym roku, ale jeszcze 5 dni i nas przegonicie. U nas Panowie lecą z murami i razem z tym od razu z działówkami, ale Wasze tempo jest tak zabójcze, że jak u nas bedzie robiona wieźba, to u Was pewnie parapetówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.04.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Gdzież bym śmiała kogoś straszyć Beton polewa sie wodą po to, aby nie wiązał za szybko, bo wtedy mogą powstać pęknięcia. Kiedyś zdaje się na chemii pisało się taką dziwną reakcję wiązania betonu i o ile mnie pamięć nie myli potrzeba tam była właśnie woda. Woda ta jest niezbędna do prawidłowego przebiegu reakcji. Niezabezpieczony beton schnie co doprowadza do niedoboru wody co się wiąże z niepełnym przebiegiem reakcji czyli osłabieniem betonu - czyli z tego wynika, że nnie jest to tylko opóźniacz... Przepraszam za zaśmiecanie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 13.04.2005 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 A ja dziś widziałam murki Whisperów. Byłam nawet w salonie dorzucając trzy grosze do wiazania betonu: kirownik Whisperów, mój kierownik i mój inspektor nadzoru nie widzą NIC złego w murowaniu następnego dnia. I to mi w zupełności wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.04.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 O rany co za romantyczną budowę macie Bardzo fajne to zdjęcie z nocnym budowaniem Ale pędzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.04.2005 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 dorzucając trzy grosze do wiazania betonu: kirownik Whisperów, mój kierownik i mój inspektor nadzoru nie widzą NIC złego w murowaniu następnego dnia. I to mi w zupełności wystarcza To ja jeszcze dorzucę mojego projektanto-konstruktora, którego wypytywałem przed zalewaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 13.04.2005 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 O rany co za romantyczną budowę macie Bardzo fajne to zdjęcie z nocnym budowaniem Ale pędzicie Może i romantycznie to wygląda, ale było przeraźliwie zimno (albo my tak leko ubrani), wiał chłodny wiaterek i ogólnie było... rześko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.04.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ja znam tego psa co Wam po garażu chodził. U nas też był. Poznaję po śladach. To ten sam. Nie zrobiliśmy zdjęć, ale pisałam o tym w dzienniku, więc nie łgam. A przy betonowych butach prychnęłam se w monitor Gratuluję pięcia się w górę. Musimy to uczcić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 14.04.2005 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Jagna, to może być jakiś dyżurny pies, co to wszystkie budowy obchodzi i ślady zostawia... Gdyby to były urywające się nagle ślady gumiaków, to pomyślałbym ze to duch jakiegoś budowlańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.04.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Żeby umiał się teleportować (ten pies) to bym podejrzewał, że to ten co się podkopuje do mojej szopki i wyżera kotu z miski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts