Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

no i co?

I kurde jego mać mówiłam że tak będzie :evil: :evil:

Już nas przegoniliście, u nas dopiero 6 warstwa suporexu.\

A tak serio - super - gratulacjie - i piszcie codziennie.

Ps. Co do blaciku - bezwzglednie musi być, u nas tez bedzie.

Na razie jest kanał, bo Miś będzie składał Tigera (takie autko co mu przyślą w paczce). Więc doskonale Cię rozumiem.

Pozrówka

Ps.2. Ten sam pies był u nas w zeszłym roku, jak wylewaliśmy murek pod ogrodzenie. Ale kawał Polski przelazł, no no :wink:

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tempo rzeczywiście imponujące.

Zaczynam powoli wierzyć w ten wrzesień.

A okna już macie wybrane?

Chyba nie (to już Luśka). Zresztą wczoraj zmienialiśmy rozmiar jednego z okien, bo po postawieniu muru do odpowiedniej wysokości okazało się że będzie zbyt wysoko.

Sprawa kominowa:

You probably have a real problem , I'm affraid ....

Nie jestem oczywiście specem ale zwykle komin, jak bardzo solidny słupek w domku jest uwzględniany jako jeden z elementów podporowych (nośnych) dachu więc chyba nie można go ot, tak usunąć bez zmiany konstrukcji dachu .... ale może jakiś architekt by się wypowiedział ....

Nie jestem oczywiście specem ale zwykle komin, jak bardzo solidny słupek w domku jest uwzględniany jako jeden z elementów podporowych (nośnych) dachu więc chyba nie można go ot, tak usunąć bez zmiany konstrukcji dachu .... ale może jakiś architekt by się wypowiedział ....

U mnie ten komin jest dla więźby tylko przeszkodą.Wiązary omijają go z obu stron i w żaden sposób nie wykorzystują.

Nie jestem również fachowcem, ale oczywiście na budowaniu się wszyscy znamy :wink:

Nie sądzę żeby komin mozna wykorzystac jako element konstrukcyjny dla dachu, jest to raczej pewien problem dla dachu który należy nalezycie rozwiązać......(w moim projekcie ostatnio p architekt odkrył że komin nonszalancko wcina się w krokwię koszową :evil: taki ból typowych projektów)

Niestety to nie ma w zasadzie znaczenia dla gminy - komin jako element widoczny i zewnetrzny jest rzeczywiście w tym sensie istotną częśćią projektu i trzeba to z gminą jakoś załatwić :-?

powodz4enia

Ewusiu, pozycja inwestorska nie przychodzi ot, tak sobie. Trzeba ją długo i wytrwale ćwiczyć! Potrzebujesz do tego leżaka oraz tak zwanych miejsc posadowienia inwestora (powinny znajdować się w Planie Zagospodarowania w Twoim projekcie). Tylko długotrwałe, uporczywe ćwiczenie pozycji inwestorskiej pozwoli na wywarcie właściwego wrażenia na ekipie oraz gościach.

Whisperki: widze ze tempo macie niezle... ladnie wszystko idze... a zdjęcia..... zwłaszcza nocne poprostu genialne....

Dzięki za uznanie maksiu. Żebym ja jeszcze wtedy statyw miał ze sobą, bo robienie zdjęć przy czasie naświetlania rzędu sekundy z ręki jest raczej ruletką :wink: