Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Whisperów

Whisper

Recommended Posts

Aga, jak chcesz, to Ci powiem! Mogę Ci to nawet mówić parę razy dziennie...chcesz? No dobra, wiem o co chodzi. Ja też muszę na razie rabotać na dwa etaty, żeby jakoś było.... :-? Ale nie zmienia to faktu, że Luśka naszym idolem jest i basta! http://gify.mjw.pl/gifs/party/00000037.gif

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czupurku, działeczka jest pięknista, ale niektóre forumowiczki mnie już od Króli Wilczomlecza wyzywają :D :D :D

Jeśli chodzi o kredyt, to Multi jako bank w którym mam konto już mam zaliczony. Minusy takie, że oprocentowanie koło 3.8 bodajże, no i niestety ustalane przez bank. Prezes budzi się rano i mówi - "Dziś będziemy kredyty w CHF mieć po... (przerwa na podłubanie w nosie) ...tyle"! Żadne tam LIBORy i inne. Do tego wyliczyli mi śmieszną zdolność kredytową (ok. 200tys.), która po po moim "Dlaczego tak mało - inne banki dawały mi lepiej" podskoczyła do 270 tys. No i tak ogólnie to średnio byli frontem do klienta. Lepiej wychodził BPH, zdecydowanie lepiej PKO BP. A najlepiej wyszła dzisiejsza wizyta w PTF (Polskie Towarzystwo Finansowe). Przestali już sprzedawac cudze kredyty i sprzedają swoje jako Santander Consumer PTF Bank. 3.36% na 25 lat przy 20% wkładu własnego i kredycie 280 tys. Szczegóły wkrótce w dzienniku :)

A co do Dziennika, to gdzie Twoje najnowsze zdjęcia? Dokumentacja foto kończy się chyba na kwietniu zeszłego roku!

Whisper

Działka rzeczywiście przepiękna :lol:

I Luśka na niej bardzo ładnie wygląda :lol:

A co do Twojegu bólu głowy w niedzielę- przemyśl, poczytaj spostzreżenia innych ale dopasuj to wszystko do swojej sytuacji. Nie zawsze i nie dla wszystkich najlepsze jest to co chwalą inni.

Ale mi tajemniczo to wyszło :wink:

Trzymam kciuki za pomyślność i realizację :lol:

Whisper, a co byś powiedział na akumulacyjne piece na parterze ukryte w kanałach w podłodze.

Chciałem zrobić takie akumu na strefy dwie. Do tego kominek z DGP grawitacyjnym (to na wypadek coraz czestszych wyłączeń prądu - w końcu obce koncerny nie wykupuja naszej energetyki po to żeby w nią inwestować - znaczna część Częstochowy miała przychłodzone pośladki na ten przykład wew week_end). Do repertuaru duży zasobnik z grzałką (pracującą w strefie 2 (byłoby lepiej jakby pracowała w Strefie 11 :roll: perpetum mobile 8) , ale ENEA chyba na to nie pójdzie. Za to zasobniczek miałby mieć 2 wężownice (jedną w kominek, a drugą do przyszłoścowego solara). Będzie malutki problem z danymi, ale cosik trzeba będzie do Excella powsadzać. :-?

PS. Podczas mojego ostarniego niebytu w domu, zyskałem parę punktów w kierunku ogrzew. el., puścił z letka zawór dopuszczający wodę do instalcji przez zakamienienie i w piwnicy z okazji zadziałąnia pojawiło się pole ryzowe o głębokości 1 cm. Zadziałął zawór bezpieczeństwa pieca. dobrze, że lepsza połowa była w domu bo jakbysmy tak wyjechali na dłużej to ktoś by sięzorientował dopiero jakby wywaliły S-y w rozdzielnicy elekttrycznej tzn. +/- 0,8 metra i by było yello submarine.

Czupurku, o PTF już się przewijało w innych wątkach, bo tez ktoś się bał, że to system argentyński. Kiedyś sprzedawali cudze kredyty, teraz swoje ( weszli w spółkę z jakimś portugalskim chyba bankiem)

A co do Twoich zdjęć to ja gapa jestem... nie zauważyłem, że tam trzy strony są , a nie jedna... :oops:

trzeba by chyba pochodzić po stronach internetowych, kilku operatorów, albo przeemaliować. Ale czy to będzie aktualne. Jak czytałeś dopraszam się Redakcji o prowadzenie comiesięcznych notowań. Taki ładny wykresik a Excellka na czły dół strony to by było coś. Byłoby wiadome co, i jak do czego się zbliża. Ciekawe trendy by mogły powstać. :roll: :roll: 8)

Masz całkowitą rację, Kroyena. Ale (cholera, że też ja zawsze musze jakieś "ale" znaleźć :evil: ) się tak zastanawiam, czy cena np. prądu nie jest różna w różnych częściach kraju? Oczywiście oboma łapami podpisuję się pod wnioskiem do Redakcji o takkie zestawienie (dałem temu zresztą wyraz w odpowiednim wątku), ino kwestie organizacyjno-techniczne zrobienia takiego zestawienia mnie męczą :wink:

Czupurku, działeczka jest pięknista, ale niektóre forumowiczki mnie już od Króli Wilczomlecza wyzywają :D :D :D

Nie wyzywają, tylko wybierają. A to ogromna różnica :p :p

Uśmiałam się, jak przeczytałam Twoją propozycję o wysłaniu Wilczomlecza (matko, dlaczego ja to wielką literą napisałam?! :o :wink: ) na Tytana i od tego momentu już zawsze będziesz mi się kojarzył z wilczomleczem. Po prostu Król Whisper Wilczomlecza I :D :p